0.6 C
Bucharest
5 februarie 2023

Identitate Vizuală

matei.ioan

Manualul de identitate vizuală are ca scop asigurarea armonizării modului în care este realizată comunicarea identității vizuale a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, atât în perioada de pregătire, cât și în timpul exercitării acesteia.

Sunt stabilite, astfel, principiile ce vor reglementa și facilita utilizarea corectă a elementelor de design în toate tipurile de materiale cu caracter informativ sau de promovare ce vor fi folosite (broșuri, documente de lucru, cărți de vizită, comunicate de presă, prezentări interactive, afișe publicitare etc.).

Logo-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este marcă înregistrată. Folosirea sa în afara instituțiilor administrației publice sau în afara reuniunilor formale și informale incluse în calendarul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene poate fi făcută doar cu aprobarea Unității pentru Pregătirea Președinției, conform prevederilor legale în vigoare.

Pentru a asigura coerența identității și comunicării vizuale este foarte important ca logo-ul să fie folosit corect, conform regulilor stabilite în cadrul acestui manual sau, pentru situațiile neprevăzute în acest manual, prin solicitarea acordului Unității pentru Pregătirea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Exterme.

Încurajăm atât instituțiile publice, cât și alți parteneri să ne transmită solicitările specifice ce țin de elemente de comunicare vizuală în desfășurarea evenimentelor din timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene la adresa: identitate@mae.ro.