15.9 C
Bucharest
23 March 2023
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Măsuri de reîntoarcere acasă și informare pe tema traficului de persoane

22 February, 2019 @ 9:00 am - 24 February, 2019 @ 5:00 pm EET

Libera circulație a persoanelor în spațiul european a determinat și creșterea numărului cetățenilor români care călătoresc sau se stabilesc în țările membre ale blocului comunitar. Dreptul la libera circulație a cetățenilor europeni le-a oferit liderilor și experților din țările cu diaspora consistenă posibilitatea să dezbată modalitățile de integrare, reîntoarcere și reinserție socio-profesională a cetățenilor în țările de origine. Evenimentul se va axa pe dezbaterea modalităților prin care țările europene pot lansa programe de reinserție, cât și campanii pentru informarea corectă pe tema traficului de persoane.

Pentru o cât mai bună acoperire a acestei tematici și a fenomenelor negative care derivă din munca fără forme legale și din șederea ilegală pe teritoriul altor state, vor lua parte la dezbateri experți din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane. Întâlnirea este prielnică schimbului de bune practici la nivel european în domeniul informării eficiente a cetățenilor în momentul în care aceștia hotărăsc să călătorească sau să se stabilească într-una dintre țările din spațiul comunitar.

Totodată, este vizată modalitatea prin care poate fi creat un sistem de monitorizare la nivel european a aplicării politicilor și a dinamicii fenomenului traficului de persoane.

 

Details

Start:
22 February, 2019 @ 9:00 am
End:
24 February, 2019 @ 5:00 pm
Eveniment Category:

Organiser

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni
Phone:
+4021.233.96.87
Email:
cabinet.ministru@mprp.gov.ro
Website:
www.mprp.gov.ro

Other

Type of policy
Other
Type of reunion
Technical meeting at expert level

Venue

Universitatea din Craiova
Bulevardul Decebal 107
Craiova, 200396 Romania
+ Google Map
Phone:
+40251.414.398
Website:
www.ucv.ro