28.3 C
Bucharest
17 June 2019
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Consiliul Afaceri Externe

21 January @ 8:00 am - 5:00 pm EET

Consiliul Afaceri Externe va începe cu o discuție pe marginea unor afaceri curente, dându-le miniștrilor posibilitatea să examineze chestiunile presante de pe agenda internațională.

În ceea ce privește situația din Venezuela, Înaltul Reprezentant va prezenta miniștrilor de externe informații actualizate cu privire la lucrările în curs în vederea instituirii unui grup internațional de contact care ar putea, dacă vor fi întrunite condițiile, să contribuie la facilitarea unui proces politic.

De asemenea, Înaltul Reprezentant și miniștrii de externe vor face referire la cele mai recente evoluții din Republica Democratică Congo, în urma alegerilor prezidențiale din 30 decembrie 2018.

Miniștrii de externe vor discuta despre planul de acțiune împotriva dezinformării, prezentat de Comisie la 5 decembrie 2018. Ei vor desfășura un schimb de opinii cu privire la punerea în aplicare a planului de acțiune respectiv. Se preconizează că miniștrii se vor concentra asupra aspectelor externe ale provocărilor legate de dezinformare.

Consiliul va purta o dezbatere pregătitoare în vederea reuniunii ministeriale UE-Liga Statelor Arabe. Aceasta va avea loc la Bruxelles la 4 februarie 2019, înainte de summitul care se va desfășura în perioada 24-25 februarie 2019 la Sharm-el-Sheikh, în Egipt.

Consiliul va discuta, de asemenea, despre cea de a 22-a reuniune ministerială UE-ASEAN care va avea loc în aceeași zi la Bruxelles. Consiliul urmează să adopte concluzii privind relațiile UE-ASEAN.

Details

Date:
21 January
Time:
8:00 am - 5:00 pm
Eveniment Category:

Organiser

Consiliul Uniunii Europene
Phone:
+32.228.124.63
Email:
press.office@consilium.europa.eu
Website:
www.consilium.europa.eu

Other

Type of policy
Foreign Affairs
Type of reunion
Ministerial meeting

Venue

Justus Lipsius Building
Rue de la Loi 175
Bruxelles, 1048 Belgium
+ Google Map
Phone:
+32.228.161.11
Website:
www.consilium.europa.eu