3.2 C
Bucharest
22 martie 2019
Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Consiliul Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN)

22 ianuarie @ 9:00 am - 5:00 pm EET

Puncte importante de pe ordinea de zi

InvestEU
Consiliul va discuta despre InvestEU, o propunere de program de sprijinire a investițiilor, a inovării și a creării de locuri de muncă în UE. Obiectivul este acela de a reuni în cadrul unui singur program diferitele instrumente disponibile în prezent pentru sprijinirea investițiilor și a creării de locuri de muncă în UE, în contextul următorului cadru financiar multianual (CFM 2021-2017). În momentul de față există 14 instrumente diferite care contribuie la sprijinirea investițiilor în UE, principalul astfel de instrument fiind Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), care a fost lansat în iulie 2015 și prelungit în decembrie 2017. În iunie 2018, Comisia Europeană a propus, în scopul reunirii diverselor fonduri alocate de la bugetul UE sub forma împrumuturilor și a garanțiilor, crearea programului InvestEU.

Semestrul european
Consiliul trebuie să adopte concluzii privind analiza anuală a creșterii efectuată de Comisie și privind dezechilibrele macroeconomice în statele membre. De asemenea, Consiliul va aproba un proiect de recomandare privind politicile economice ale zonei euro.

Supravegherea financiară

De asemenea, miniștrii vor face bilanțul negocierilor purtate în prezent pentru revizuirea arhitecturii existente a supravegherii financiare. În urma discuției, miniștrii vor trebui să hotărască dacă este cazul ca dispozițiile referitoare la consolidarea supravegherii activităților de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului să fie separate de restul revizuirii sistemului european.

În septembrie 2017, Comisia a înaintat propuneri de îmbunătățire a mandatelor, a guvernanței și a finanțării celor trei autorități de supraveghere din UE.

Alte subiecte
Miniștrii vor discuta despre măsurile luate ca urmare a summitului euro din decembrie, când liderii au ajuns la un acord asupra principalelor caracteristici ale reformei uniunii economice și monetare. Președinția română trebuie să își prezinte programul de lucru în domeniul economic și financiar pentru următoarele șase luni.

Detalii

Data:
22 ianuarie
Timp:
9:00 am - 5:00 pm
Categorie Eveniment:

Organizator

Consiliul Uniunii Europene
Telefon:
+32.228.124.63
Email:
press.office@consilium.europa.eu
Sit web:
www.consilium.europa.eu

Altele

Tip politici
Afaceri economice și financiare
Tip reuniune
Reuniune ministerială

Loc de întâlnire

Clădirea Justus Lipsius
Rue de la Loi 175
Bruxelles, 1048 Belgium
+ Harta Google
Telefon:
+32.228.161.11
Sit web:
www.consilium.europa.eu