14.4 C
Bucharest
22 May 2019
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Patrimoniul european – experiențe comune, particularități regionale

11 April @ 9:00 am - 13 April @ 5:00 pm EEST

Cum se poate obține o mai bună integrare a statelor membre în raport cu abordările și practica din domeniul patrimoniului cultural și cum putem să atenuăm discrepanțele? Este posibilă corelarea cu evoluțiile de ultimă oră din domeniul teoriei și politicilor de patrimoniu atinse de structurile europene, fără a vorbi despre nereguli sau practici eronate? Cât de mult este vorba despre specific regional și cât este lipsa de integrare în domeniul patrimoniului cultural? În pofida unei poziții aparent secundare, acestea sunt chestiuni cheie ce trebuie abordate în vederea creării unei practici echilibrate și solide în întreaga Europă.

Problema specială a calității în restaurare, căreia i se dă atenția cuvenită în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural, trebuie abordată mai detaliat și pusă în centrul schimburilor, cooperării și acțiunilor europene în vederea obținerii nivelului dorit de integrare odată cu prezervarea particularităților regionale sau locale definitorii. O continuare și aprofundare a urmăririi calității în intervenții, inițiată în cadrul Anului, vor duce la formularea de criterii și stabilirea de mecanisme ce se pot constitui în Concluzii pe acest subiect de dezbatere.

Evenimentul conex, organizat în parteneriat cu Europa Nostra, cu titlul „Calitatea în restaurare”, va completa conferința cu o selecție a celor mai bune proiecte și acțiuni europene, premiate cu Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural / Premiul Europa Nostra. Dezbaterile între specialiști și public vor fi deschise de o sesiune de prezentări din partea laureaților, pe fundalul expoziției cu proiectele premiate.

Details

Start:
11 April @ 9:00 am
End:
13 April @ 5:00 pm
Eveniment Category:

Organiser

Ministerul Culturii și Identității Naționale
Phone:
004 021 224 3682
Email:
romania2019@cultura.ro
Website:
www.cultura.ro

Other

Type of policy
Culture
Type of reunion
Conference

Venue

Primăria Sighișoara
Strada Piața Muzeului 7
Sighișoara, 545400 Romania
+ Google Map
Phone:
+40 265 771 280
Website:
www.sighisoara.org.ro