5.4 C
Bucharest
7 December 2022
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Conferință “Cum răspundem aspirațiilor europene ale tinerilor din Balcanii de Vest?”

28 May, 2019 @ 9:00 am - 29 May, 2019 @ 5:00 pm EEST

La 28-29 mai 2019, MAE va organiza la București, în contextul priorității acordate de PRES RO extinderii în Balcanii de Vest, conferința „Cum răspundem aspirațiilor europene ale tinerilor din Balcanii de Vest?”.

Evenimentul își propune să încurajeze și să sprijine tinerii din Balcanii de Vest în a-și construi o carieră/un viitor în țările lor în perspectiva integrării europene. Obiectivele dezbaterilor vizează de asemenea identificarea unor soluții pentru limitarea fenomenului emigrării tinerilor și creșterea gradului de incluziune socio-economică a tineretului în statele din regiune. De asemenea, facilitează stabilirea unui dialog durabil la nivelul tinerilor din UE și Balcanii de Vest, stimulând cunoașterea reciprocă, precum și atașamentul lor față de valorile europene.

În cadrul conferinței, de o atenție specială se vor bucura aspecte precum consolidarea încrederii în vederea unei contribuții a tinerei generații la eforturile de reconciliere, identificarea de soluții concrete pentru a îmbunătăți participarea democratică în rândul noii generații și promovarea comunicării strategice a UE prin contracararea limbajului urii, a știrilor false, precum și creșterea gradului de reziliență cibernetică. Conferința va reprezenta un prilej pentru România de a împărtăși cu partenerii din regiune propria experiență în ce privește politicile de promovare, stimulare și ocupare a tineretului și de a prezenta exemple de bune practici și ,,povești de succes” în diverse domenii de excelență precum: digitalizarea, antreprenoriatul și inovarea.

Evenimentul beneficiază de sprijinul Comisiei Europene și al granturilor EEA și Norvegiei și este organizat în cooperare cu parteneri regionali și europeni.

În marja Conferinței, Consiliul Cooperării Regionale (RCC) va organiza un eveniment cultural constând într-o expoziție foto-video cu numele ,,Looking for the summer”, având ca temă promovarea sud-estului Europei ca o destinație turistică atractivă. În vederea selectării celor mai reprezentative exponate, RCC a lansat o competiție deschisă artiștilor din aria de acoperire a  Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), inclusiv din România. Mai multe informații despre competiția care este deschisă până la data de 30 aprilie 2019 se pot găsi la adresa https://www.rcc.int/pages/128/south-east-europes-photo-and-video-contest.

Informații suplimentare:

Consolidarea rolului global al Uniunii Europene, prin continuarea procesului de extindere în Balcanii de Vest, cu scopul asigurării unui plus de securitate internă și externă, face parte din cel de-al treilea pilon al mandatului Președinției României a Consiliului Uniunii Europene – Europa, actor global. România este o susținătoare activă a integrării europene și euro-atlantice ale statelor din Balcanii de Vest, având un interes vital de a avea în vecinătatea imediatăo zonă stabilă și prosperă din punct de vedere economic și social.

Prin acest eveniment, PRES RO CONS UE își propune să promoveze agenda pozitivă pentru tineret în Balcani, ca o investiție în viitor și o contribuție concretă la construcția europeană.

Details

Start:
28 May, 2019 @ 9:00 am
End:
29 May, 2019 @ 5:00 pm
Eveniment Category:

Organiser

Ministerul Afacerilor Externe
Phone:
+4021.431.11.00
Email:
organizare.roue2019@mae.ro
Website:
www.mae.ro

Other

Type of policy
Foreign Affairs
Type of reunion
Conference

Venue

Hotel Hilton București
Strada Episcopiei nr.1-3
București, 010292 Romania
+ Google Map
Phone:
+4021.303.37.77
Website:
www.hilton.com