0.6 C
Bucharest
5 februarie 2023

Centru de presă

matei.ioan

Principalul centru de presă al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene se află la Palatul Parlamentului din București. Acesta găzduiește conferințe de presă și pune la dispoziție spații de lucru și echipamente pentru jurnaliști.

Adresa: Strada Izvor, nr. 2-4, Sector 5, București

Coordonate GPS: 44.427454, 26.087287

Acces cu transportul în comun

Stații de autobuz

Calea 13 Septembrie: liniile 136, N 121

Strada Izvor : liniile 385, 136

Stații de tramvai

Piața Regina Maria: liniile 23, 32

Stații de metrou

Izvor: liniile M1, M3

Intrarea jurnaliștilor se va face pe la Intrarea A3 S2 (intrare dinspre Parc Izvor). Menționăm că parcarea este disponibilă doar pentru delegațiile oficiale.

Facilități pentru jurnaliști

  • 250 de spații de lucru cu conexiuni în bandă largă, telefon și ISDN
  • 5 imprimante all-in-one
  • 20 cabine media media izolate fonic, cu facilități de editare A / V și bandă largă
  • WiFi gratuit
  • 250 dulapuri
  •  Punct de prim-ajutor

Președinţia României la Consiliul Uniunii Europene va pune la dispoziţie 20 de cabine media în Centrul de Presă de la Palatul Parlamentului. Vor fi instalate facilităţi similare şi în centrele media de la Banca Naţională a României (Bucureşti) – 6 (atunci când locația va găzdui evenimente ale mandatului) și Sibiu, cu ocazia Summitului din 9 mai 2019 – 20. Cabinele media sunt echipate cu prize universale (220 V), internet prin cablu şi wireless, conexiune LAN către reţeaua internă de producţie, pentru a avea acces la fişierele ce cuprind inregistrări live, şi un monitor HD / TV.

Cabinele sunt echipate să poată primi semnale live, video şi audio (limba originală și traduceri), de la reuniunile transmise broadcasterul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Cabinele media au semnal HD SDI, cu audio încorporat. Unele cabine sunt echipate şi cu linii ISDN. Cabinele media pot fi rezervate pe principiul „primul sosit, primul servit’, printr-un e-mail la adresa hostbroadcaster@tvr.ro sau la biroul de informare din centrul de presă. Orice alte solicitări tehnice trebuie adresate către broadcasterul oficial şi vor putea fi oferite contra cost.

10 poziţii de stand up pentru producţiile şi transmisiile TV în direct vor fi asigurate la Palatul Parlamentului, unde vor avea loc cele mai multe întâlniri la nivel înalt. Facilităţi similare vor fi instalate la centrele media de la Banca Naţională a României (Bucureşti) – 6 şi în Sibiu, cu ocazia Summitului din 9 mai 2019 – 10 .

Pentru rezervări, vă rugăm să contactaţi broadcasterul  oficial. Televiziunea Română poate oferi, la cerere şi contra cost, un număr de poziţii de stand up complet echipate cu cameră, microfon şi lumină adecvată. Pentru rezervări, vă rugăm să contactaţi brodcasterul oficial.

Serviciile suplimentare vor fi facturate conform tarifelor care vor fi publicate pe pagina broadcasterului oficial şi care pot fi trimise pe e-mail, la cerere. Toate facilităţile vor fi asigurate pe principiul „primul venit, primul servit”. Pentru întrebări şi rezervări, vă rugăm să contactaţi broadcaster-ul oficial pe adresa de e-mail hostbroadcaster@tvr.ro sau la biroul de informare din centrul de presă.

Centrul de Presă se deschide reprezentanților mass-media cu cel puțin 2 ore înaintea fiecărui eveniment deschis presei și se închide în cel mult 4 ore de la sfârșitul ultimei oportunități de presă a zilei.