1.1 C
Bucharest
3 februarie 2023

Broadcaster Oficial

matei.ioan

Societatea Română de Televiziune este broadcaster oficial (host broadcaster) pe durata exercitării, de către România, a  Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Televiziunea Română are statut de instituţie publică şi are în portofoliu patru canale naţionale – TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD şi două canale internaţionale – TVR Internaţional şi TVR Moldova. În plus, TVR deține cinci staţii regionale, care acoperă zonele principale ale ţării – TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara, TVR Târgu Mureş. TVR este membru cu drepturi depline al European Broadcasting Union (EBU).

Producţia TVR este cea mai diversificată din tot peisajul producţiilor audiovizuale din România: ştiri şi dezbateri pe probleme actuale, transmisii în direct de la evenimentele sportive şi culturale importante, de la festivaluri internaţionale, filme, documentare, emisiuni culturale, emisiuni pentru minorităţi.

Televiziunea Română se implică constant în producţia de ştiri pentru acoperirea la zi a celor mai importante evenimente. Broadcasterul oficial pentru Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene va oferi gratuit reprezentanţilor din media acreditată material audiovizual gata pentru difuzare (HD), de la reuniunile ministeriale informale, de la Summitul din Sibiu sau de la alte evenimente de nivel înalt care vor avea loc în toată România. Materialul audiovizual va fi transmis via EbS, serviciul de informaţii TV al Uniunii Europene, via satelit şi poate fi descărcat în timp real.

Transmisia live a materialului audiovizual poate fi recepţionată în cabinele pentru media şi în zonele desemnate pentru parcările DSNG, aflate la centrul principal media şi de conferinţe de la Palatul Parlamentului (Bucureşti) şi la Banca Naţională a României (Bucureşti), precum şi la Centrul Media pentru Summit (Sibiu). Pentru a descărca şi a utiliza conţinutul audiovizual, vă rugăm să contactaţi broadcaster-ul oficial la adresa hostbroadcaster@tvr.ro sau la biroul de informare din centrul de presă.

TVR va asigura următorul material audiovizual de la întâlnirile informale ale Consiliului:

  • sosirea miniştrilor – în faţa intrării principale
  • doorsteps – scurte declaraţii înainte de începerea întâlnirii în limba original
  • strângerea de mâini –(primirea de către gazde) în limba original
  • tour de table – înainte de începerea întâlnirii
  • fotografia de familie
  • conferinţa de presă a Preşedintiei României, alte conferinţe de presă ministeriale şi sumar, conform programului oficial

TVR va asigura transmisia live şi rezumate montate ale evenimentelor. Solicitările suplimentare trebuie să fie trimise către broadcaster-ul oficial şi vor putea fi îndeplinite contra cost.

TVR este primul broadcaster oficial care va asigura un studio VOXBOX  în Bruxelles, în clădirea Consiliului Uniunii Europene „Justus Lipsius”, în Atrium, pentru transmisii TV live sau pentru înregistrări.

Serviciile vor fi asigurate cu titlu gratuit, pe baza de „primul venit, primul servit”.