33.5 C
Bucharest
2 iulie 2022
Galerie video Mediu Știri

Reutilizarea apei pentru irigații agricole: Consiliul adoptă o abordare generală

UE ia noi măsuri pentru reducerea riscului unor penurii ale apei necesare pentru irigarea culturilor. Consiliul și-a adoptat astăzi poziția (abordarea generală) cu privire la un regulament prin care devine mai ușor ca apele urbane reziduale să fie utilizate pentru irigații agricole.

Aceste norme noi ajută Europa să se adapteze la consecințele schimbărilor climatice. Regulamentul respectă pe deplin principiile economiei circulare și va avea ca efect mărirea cantității de apă disponibile și încurajarea utilizării eficiente a acesteia. Dacă se asigură disponibilitatea unor cantități suficiente de apă pentru irigarea câmpurilor, în special în timpul valurilor de căldură și al secetelor grave, se poate contribui la prevenirea pierderilor de recolte și a penuriilor de alimente.

Apa este o resursă prețioasă. Astăzi s-a făcut un pas important în direcția introducerii unor norme noi care ne vor permite să recuperăm apa într-un mod sigur pentru oameni și animale și bun pentru mediu. E bine să stabilim standarde minime armonizate în ceea ce privește calitatea apei recuperate și monitorizarea conformității, pentru ca fermierii noștri să poată utiliza apa recuperată. În parte este vorba de a învăța din experiența unor state membre, care înregistrează succese de zeci de ani în materie de reutilizare a apei.

Ioan Deneș, ministrul apelor și pădurilor

Mai multe detalii AICI.

Related posts

Grup de lucru experți schimbări climatice

Alexandru Stefan

Cabinele aerodinamice pentru camioane vor fi introduse începând cu luna septembrie, 2020 – Consiliul aprobă acordul provizoriu

Alexandru Stefan

Consiliul adoptă o directivă pentru un document de călătorie provizoriu al UE

Alexandru Stefan