25 C
Bucharest
28 iunie 2022
Afaceri generale Știri

Consiliul adoptă o directivă pentru un document de călătorie provizoriu al UE

UE facilitează protecția consulară a cetățenilor UE nereprezentați în țările terțe, prin simplificarea eliberării de documente de călătorie provizorii, sigure și acceptate pe scară largă.

Astăzi, Consiliul a adoptat o directivă privind un document de călătorie provizoriu al UE. Negocierile cu privire la acest dosar au fost încheiate în timpul președinției române a Consiliului. Directiva actualizează normele, formatul și elementele de securitate ale documentului de călătorie provizoriu (DCP) al UE. Aceasta simplifică formalitățile pentru cetățenii UE nereprezentați în țări terțe al căror pașaport sau document de călătorie a fost pierdut, furat sau distrus, astfel încât să li se poată furniza un document de călătorie provizoriu de către un alt stat membru, pentru a se putea reîntoarce acasă. Prin urmare, directiva permite cetățenilor UE nereprezentați să își exercite dreptul la protecție consulară într-un mod mai ușor și mai eficace.

Directiva urmărește, de asemenea, să asigure concordanța dintre condițiile și procedurile specifice pentru eliberarea unui DCP UE, pe de o parte, și normele generale privind măsurile de coordonare și cooperare pentru facilitarea protecției consulare a cetățenilor UE nereprezentați în țările terțe, pe de alta.

Mai multe detalii AICI. 

Related posts

Ministrul Muncii a participat la Conferința privind promovarea și consolidarea Dialogului Social în UE

Iulian Anghel

România promovată în cadrul “Zilei porților deschise” la instituțiile europene din Bruxelles

Iulian Anghel

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la Conferința ”Annual Industry Days”

Iulian Anghel