11.4 C
Bucharest
4 iunie 2020
Afaceri economice și financiare Știri

Deficit excesiv: Spania încheie procedura ca urmare a reducerii deficitului sub 3%

Consiliul a încheiat astăzi procedura aplicabilă deficitelor excesive pentru Spania, confirmând astfel faptul că această țară și-a redus deficitul sub valoarea de referință a UE de 3% din PIB.

Astfel, Consiliul a abrogat decizia sa din aprilie 2009 privind existența unui deficit excesiv în Spania. În consecință, niciun stat membru nu mai face obiectul unei proceduri de deficit excesiv. În perioada 2010-11, în momentul culminant al crizei monedei euro, au fost deschise proceduri pentru 24 de state membre.

În conformitate cu articolul 126 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE), statele membre trebuie să evite deficitele publice excesive. Procedura se utilizează pentru a sprijini revenirea la poziții bugetare solide.

Mai multe detalii AICI

Related posts

Participarea ministrului afacerilor europene, George Ciamba, la reuniunile Consiliului Afaceri Generale – 19 martie 2019, Bruxelles

Alexandru Stefan

Semestrul European și Directiva privind egalitatea de tratament, principalele aspecte discutate la reuniunea EPSCO de la Luxemburg

Iulian Anghel

Reuniunea de bilanț a Trio-ului Estonia-Bulgaria-Austria

matei.ioan