33.5 C
Bucharest
2 iulie 2022
Afaceri economice și financiare Galerie video Știri

Consiliul Afaceri Economice și Financiare, 14 iunie, declarația ministrului Eugen Teodorovici

Consiliul Afaceri Economice și Financiare, 14/06/2019, Luxemburg – declarația de presă a ministrului Eugen Teodorovici.

Agenda reuniunii

O planetă curată pentru toți

Consiliul va desfășura un schimb de opinii cu privire la comunicarea Comisiei Europene privind o viziune strategică pe termen lung pentru o economie neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei, intitulată „O planetă curată pentru toți”.

Discuțiile se vor axa în special pe aspecte referitoare la impozitare și la finanțare durabilă.

Aceasta este una dintr-o serie de dezbateri pe această temă, organizate în cadrul diferitelor formațiuni ale Consiliului pe parcursul semestrului actual.

Taxa pe tranzacțiile financiare

Este, de asemenea, posibil ca statele membre care participă la așa-numita cooperare consolidată să furnizeze Consiliului informații actualizate cu privire la cele mai recente evoluții în ceea ce privește taxa pe tranzacțiile financiare (TTF).

TTF are un obiectiv dublu:

  • să asigure faptul că sectorul financiar contribuie în mod echitabil la veniturile fiscale interne
  • să descurajeze tranzacțiile care nu contribuie la alocarea eficientă a resurselor de către piețele financiare

Semestrul european 2019

Miniștrii vor organiza o dezbatere privind aspecte de politică economică și financiară ale recomandărilor specifice fiecărei țări din cadrul semestrului european 2019.

Se preconizează adoptarea de către Consiliu a unei decizii care să permită Spaniei să iasă din procedura aplicabilă deficitelor excesive (PDE).

Comisia Europeană și președinția Consiliului vor prezenta, de asemenea, principalele rezultate ale reuniunii G20 a miniștrilor de finanțe din 8-9 iunie.

Este posibil ca miniștrii să aprobe un raport intermediar privind situația actuală a uniunii bancare și să evalueze punerea în aplicare a Planului de acțiune pentru abordarea creditelor neperformante în Europa.

Related posts

Întrevederile ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu directorii Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) și Organizației Internaționale pentru Proprietate Intelectuală (OMPI)

Iulian Anghel

Reuniunea informală a miniștrilor mediului din statele membre UE. Teme principale aflate pe agenda discuțiilor: schimbările climatice, biodiversitatea și managementul apelor

Iulian Anghel

România: Tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante

Adrian Epure