25.6 C
Bucharest
17 iulie 2019
Galerie video Ocuparea forței de muncă și politică socială Știri

Consiliul Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori – declarația ministrului Marius Budăi

Consiliul Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori (13 iunie, Luxemburg) – declarația ministrului Marius Budăi

Puncte importante de pe ordinea de zi

Egalitatea de tratament

Miniștrii vor fi informați cu privire la progresele înregistrate privind directiva în cauză. Această propunere interzice discriminarea pe motive de apartenență religioasă sau convingeri, handicap, vârstă sau orientare sexuală.

Semestrul european 2019

Miniștrii vor organiza o dezbatere privind aspectele legate de ocuparea forței de muncă și de politica socială din cadrul semestrului european 2019, cu scopul de a contribui la Consiliul European (20-21 iunie 2019).

Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane

Consiliul va adopta concluziile referitoare la un raport al Curții de Conturi Europene privind Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Lumea profesională în schimbare

Consiliul va adopta, de asemenea, concluzii cu privire la lumea profesională în schimbare.

Autoritatea Europeană a Muncii

În marja reuniunii, miniștrii vor participa la un vot în cadrul procedurii de selecție a sediului Autorității Europene a Muncii.

Diverse

Printre alte teme, miniștrii vor fi informați cu privire la progresele înregistrate în ceea ce privește Regulamentul privind statisticile sociale europene și revizuirea Regulamentului privind coordonarea sistemelor de securitate socială.

Rezistența la antimicrobiene

Se preconizează că miniștrii vor adopta concluzii privind combaterea rezistenței la antimicrobiene.

Investițiile în domeniul sănătății

Miniștrii vor organiza o dezbatere cu privire la modul de utilizare a fondurilor UE pentru a sprijini investițiile în domeniul sănătății.

Diverse

Printre alte subiecte, miniștrii vor fi informați cu privire la progresele înregistrate referitor la propunerea de regulament privind evaluarea tehnologiilor medicale.

Related posts

#RO2019EU / A 11-a reuniune a Consiliului de administraţie al reţelei Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană

Alexandru Stefan

Promovarea procesului de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului, o prioritate pentru activitatea MMACA la Geneva

Alexandru Stefan

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a organizat în cadrul RO2019EU primul eveniment dedicat diasporei și informării pe tema traficului de persoane

Alexandru Stefan