1.7 C
Bucharest
19 ianuarie 2020
Galerie video Ocuparea forței de muncă și politică socială Știri

Consiliul Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori – declarația ministrului Marius Budăi

Consiliul Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori (13 iunie, Luxemburg) – declarația ministrului Marius Budăi

Puncte importante de pe ordinea de zi

Egalitatea de tratament

Miniștrii vor fi informați cu privire la progresele înregistrate privind directiva în cauză. Această propunere interzice discriminarea pe motive de apartenență religioasă sau convingeri, handicap, vârstă sau orientare sexuală.

Semestrul european 2019

Miniștrii vor organiza o dezbatere privind aspectele legate de ocuparea forței de muncă și de politica socială din cadrul semestrului european 2019, cu scopul de a contribui la Consiliul European (20-21 iunie 2019).

Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane

Consiliul va adopta concluziile referitoare la un raport al Curții de Conturi Europene privind Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Lumea profesională în schimbare

Consiliul va adopta, de asemenea, concluzii cu privire la lumea profesională în schimbare.

Autoritatea Europeană a Muncii

În marja reuniunii, miniștrii vor participa la un vot în cadrul procedurii de selecție a sediului Autorității Europene a Muncii.

Diverse

Printre alte teme, miniștrii vor fi informați cu privire la progresele înregistrate în ceea ce privește Regulamentul privind statisticile sociale europene și revizuirea Regulamentului privind coordonarea sistemelor de securitate socială.

Rezistența la antimicrobiene

Se preconizează că miniștrii vor adopta concluzii privind combaterea rezistenței la antimicrobiene.

Investițiile în domeniul sănătății

Miniștrii vor organiza o dezbatere cu privire la modul de utilizare a fondurilor UE pentru a sprijini investițiile în domeniul sănătății.

Diverse

Printre alte subiecte, miniștrii vor fi informați cu privire la progresele înregistrate referitor la propunerea de regulament privind evaluarea tehnologiilor medicale.

Related posts

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la deschiderea conferinței ”Inovarea în domeniul auditului la nivelul UE și creșterea rolului de îndrumare al Instituțiilor Supreme de Audit, în beneficiul societății”

Alexandru Stefan

Prim-ministrul Viorica Dăncilă prezintă bilanțul rezultatelor obținute de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene în primele 100 de zile de mandat

Alexandru Stefan

Președinția României la Consiliul UE a obținut mandat din partea statelor membre pentru începerea negocierilor cu Parlamentul European pe pachetul de măsuri vizând supravegherea prudențială a firmelor de investiții

Alexandru Stefan