23.6 C
Bucharest
13 august 2020
Afaceri generale Știri

Întrevederea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu ministrul în exercițiu pentru Europa și afaceri externe al Republicii Albania, Gent Cakaj

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut astăzi, 10 iunie 2019, o întrevedere cu Gent Cakaj, ministru în exercițiu pentru Europa și afaceri externe al Republicii Albania, aflat în vizită în România.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul pregătirilor Republicii Albania pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE, stadiul relațiilor bilaterale și evoluțiile din regiunea Balcanilor de Vest.

Demnitarul român a reconfirmat sprijinul ferm al ţării noastre pentru obiectivul Republicii Albania de aderare la Uniunea Europeană și a transmis disponibilitatea deplină a României de a acorda asistență tehnică Tiranei în procesul de aderare la UE, în domeniile de interes, pornind de la propria experiență a României.

A salutat, de asemenea, faptul că relațiile economice bilaterale sunt în continuă creștere, iar cooperarea româno-albaneză  în cadrul NATO, OSCE și a altor organizații internaționale sau regionale se desfășoară cu rezultate foarte bune.

Ministrul delegat George Ciamba a încurajat autoritățile albaneze să continue procesul de reforme și a adresat felicitări pentru progresele înregistrate până în prezent, recunoscute de Comisia Europeană, prin Raportul publicat la 29 mai 2019. În context, a amintit importanța continuării dialogului intern și asumării procesului de reforme de către toate forțele politice.

De asemenea, oficialul român a reamintit sprijinul României pentru obținerea de progrese în procesul de extindere a Uniunii Europene în Balcanii de Vest, aceasta numărându-se printre prioritățile României ca Președinție a Consiliului UE.

Related posts

Miniștrii și reprezentanții ministerelor educației din Asia-Europe Meeting/ASEM au adoptat Declarația de la București

Iulian Anghel

Prezentarea de către ministrul justiției, Tudorel Toader, a priorităților Președinției României la Consiliul UE, în domeniul justiției, în Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European

Iulian Anghel

Întâlnirea dintre Ștefan-Radu Oprea și Peter Altmaier, Ministrul Federal pentru Afaceri Economice și Energie al Germaniei

Alexandru Stefan