23.6 C
Bucharest
13 august 2020
Educație Știri

Reuniunea Directorilor Generali pentru Ȋnvăţământ Superior (București, 5 – 7 iunie 2019

Ministerul Educației Naționale a organizat, sub egida Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, în perioada 5 – 7 iunie 2019, la Cercul Militar Național, din București. Reuniunea Directorilor Generali pentru Ȋnvăţământ Superior.

Temele de discuţie au vizat conceptele-cheie pe care Ministerul Educației Naționale le-a promovat ȋn cadrul tuturor evenimentelor organizate ȋn domeniul educaţiei, pe parcursul Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene, respectiv calitatea, incluziunea şi excelenţa.

De asemenea, au fost dezbătute subiecte privind politicile europene din învățământ: recunoașterea automată a diplomelor, Programul Erasmus+, conceptul STEAM, stadiul de implementare a două inițiative majore – Universităţile Europene și Cardul Studenţesc European –  precum și modalităţi inovatoare de ȋnvăţare şi predare.

Au fost prezenți directori generali pentru ȋnvăţământ superior din toate statele membre UE, reprezentanţi ai Comisiei Europene, precum și reprezentanți ai organizațiilor europene cu responsabilități în domeniul învățământului superior (EQAR, EURASHE, ESU, EUA).

Reuniunea Directorilor Generali pentru Ȋnvăţământ Superior se desfășoară bianual, ȋntâlnirea de la Bucureşti fiind prima din anul 2019.

Related posts

Promovarea procesului de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului, o prioritate pentru activitatea MMACA la Geneva

Alexandru Stefan

Finanțe sustenabile: președinția și Parlamentul au ajuns la un acord politic privind normele de transparență

Iulian Anghel

Înțelegerea comună dintre Președinția României la Consiliul UE în domeniul digital și Parlamentul European, privind Programul Europa Digitală – confirmată în Coreper

Iulian Anghel