34.8 C
Bucharest
29 iunie 2022
Educație Știri

Reuniunea Directorilor Generali pentru Ȋnvăţământ Superior (București, 5 – 7 iunie 2019

Ministerul Educației Naționale a organizat, sub egida Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, în perioada 5 – 7 iunie 2019, la Cercul Militar Național, din București. Reuniunea Directorilor Generali pentru Ȋnvăţământ Superior.

Temele de discuţie au vizat conceptele-cheie pe care Ministerul Educației Naționale le-a promovat ȋn cadrul tuturor evenimentelor organizate ȋn domeniul educaţiei, pe parcursul Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene, respectiv calitatea, incluziunea şi excelenţa.

De asemenea, au fost dezbătute subiecte privind politicile europene din învățământ: recunoașterea automată a diplomelor, Programul Erasmus+, conceptul STEAM, stadiul de implementare a două inițiative majore – Universităţile Europene și Cardul Studenţesc European –  precum și modalităţi inovatoare de ȋnvăţare şi predare.

Au fost prezenți directori generali pentru ȋnvăţământ superior din toate statele membre UE, reprezentanţi ai Comisiei Europene, precum și reprezentanți ai organizațiilor europene cu responsabilități în domeniul învățământului superior (EQAR, EURASHE, ESU, EUA).

Reuniunea Directorilor Generali pentru Ȋnvăţământ Superior se desfășoară bianual, ȋntâlnirea de la Bucureşti fiind prima din anul 2019.

Related posts

Informare de presă – Conferința internațională ”Consolidarea rezilienței la dezastre naturale”

Iulian Anghel

Co-prezidarea de către ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a Reuniunii informale a miniștrilor afacerilor europene din UE pe tema patrimoniului cultural european

Iulian Anghel

Ministrul Carmen Dan a avut întâlniri bilaterale la Strasbourg cu membrii Parlamentului European pe prioritățile din domeniul afacerilor interne

Alexandru Stefan