8 C
Bucharest
29 noiembrie 2021
Știri Telecomunicații

Politica digitală după 2020 − Consiliul adoptă concluzii

Astăzi, Consiliul a adoptat concluzii privind viitorul unei Europe cu un grad ridicat de digitalizare după 2020: „Stimularea competitivității digitale și economice în întreaga Uniune și a coeziunii digitale”.

Concluziile subliniază principalele priorități și provocări pentru o Europă puternică, competitivă, inovatoare și cu un grad ridicat de digitalizare. Acestea se referă la importanța sprijinirii inovării și a încurajării tehnologiilor digitale europene esențiale, a respectării principiilor și valorilor etice în ceea ce privește inteligența artificială, a consolidării capacităților în materie de securitate cibernetică ale Europei, a îmbunătățirii competențelor informatice și a dezvoltării societății gigabiților, inclusiv 5G. Concluziile subliniază, de asemenea, necesitatea de a crește numărul de femei din sector și de a permite tuturor grupurilor vulnerabile să se bucure de beneficiile digitalizării, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă.

Politica digitală a UE trebuie să păstreze o dimensiune etică și umană. Ar trebui să evităm orice birocrație inutilă care ar împiedica inovarea. Toți europenii și toate întreprinderile europene, indiferent de dimensiunea lor sau de locul în care se află, ar trebui să beneficieze de digitalizare.

Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale din România, președinte al Consiliului

Mai multe detalii AICI.

Related posts

Reuniunea informală a Grupului Politico-Militar al UE, la București

Iulian Anghel

„EUMC Away Days”

Iulian Anghel

Întâlnirea de lucru EUPAN 5 Secretariat DG

Tatiana Hagiescu