14.6 C
Bucharest
24 septembrie 2022
Știri Transport

UE reduce birocrația pentru formarea și certificarea navigatorilor

Consiliul a adoptat astăzi norme mai simple privind formarea și certificarea navigatorilor. Un cadru de reglementare simplificat va contribui la menținerea unui nivel ridicat de siguranță pe mare și la prevenirea poluării. Cadrul va facilita, de asemenea, libera circulație a navigatorilor pe teritoriul UE, ceea ce va face ca sectorul transportului maritim să devină o opțiune de carieră mai atractivă, contribuind astfel la soluționarea lipsei de personal calificat.

Reforma are ca obiectiv să mențină alinierea normelor UE cu normele internaționale și să îmbunătățească eficiența și eficacitatea mecanismului centralizat de recunoaștere a navigatorilor din țări terțe. Această revizuire va spori, de asemenea, claritatea juridică în ceea ce privește recunoașterea reciprocă a certificatelor navigatorilor eliberate de statele membre.

Mai multe detalii AICI

Related posts

Consiliul Afaceri Externe, principalele rezultate

Alexandru Stefan

Acte delegate și acte de punere în aplicare: UE adaptează un număr semnificativ de acte legislative la Tratatul de la Lisabona

Iulian Anghel

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la conferința “Corporate Governance as the Enabler of Sustainable Growth”

Alexandru Stefan