-2.5 C
Bucharest
24 ianuarie 2020
Agricultură și pescuit Știri

Primul plan multianual de gestionare a activităților de pescuit din vestul Mării Mediterane devine realitate

Pentru prima dată, sunt introduse norme pe termen mai lung, care permit o mai bună protecție a stocurilor de pește din vestul Mării Mediterane. Scopul acestor norme este de a revitaliza stocurile diminuate și de a asiguradurabilitateasocioeconomică și de mediu a activităților de pescuit din această zonă.

Consiliul a adoptat astăzi în mod formal un nou regulament de stabilire a unui plan multianual de gestionare a stocurilor demersale (adică acele specii care trăiesc pe fundul mării) într-o zonă care cuprinde, în principal, apele franceze, italiene și spaniole.

Principalele măsuri prevăzute în plan includ stabilirea unor eforturi de pescuit cuantificabile pentru principalele stocuri de pește pentru toate traulerele care operează în vestul Mării Mediterane, urmând să fie permisă totuși o anumită flexibilitatepentru a se lua în considerare pescuitul mixt.

Mai multe detalii AICI

Related posts

Reuniunea informală a miniștrilor responsabili pentru competitivitate (Piață Internă și Industrie) – sosirea delegațiilor și declarații de presă

Alexandru Stefan

Participarea ministrului afacerilor europene, George Ciamba, la întâlnirea informală a miniștrilor UE pentru politici privind diaspora

Alexandru Stefan

România devine principalul pol de dezbateri la nivel european în domeniul digitalizării

Iulian Anghel