26.6 C
Bucharest
26 septembrie 2021
Galerie video Justiție Știri

Consiliul Justiție și Afaceri Interne (6 iunie, Luxemburg) – declarația de presă a ministrului Ana Birchall

Justiție (joi, 6 iunie)

Miniștrii justiției vor discuta mandatele de negociere pentru acordurile privind accesul la probele electronice cu SUA și în cadrul Consiliului Europei.

Miniștrii vor adopta, de asemenea, concluzii privind îmbunătățirea păstrării datelor pentru o mai bună combatere a criminalității. Acest subiect a fost discutat de mai multe ori în trecut, în funcție de nevoile autorităților de aplicare a legii și de evoluția jurisprudenței Curții de Justiție.

Miniștrii justiției vor desfășura o dezbatere privind digitalizarea documentelor. De asemenea, aceștia vor fi informați cu privire la stadiul discuțiilor la nivel tehnic referitoare la Regulamentul privind cesiunile de creanțe.

Consiliul va discuta, de asemenea, calea de urmat în ceea ce privește aspecte legate de dreptul penal, inclusiv dreptul penal material și recunoașterea reciprocă în materie penală. Pe aceeași temă, se așteaptă adoptarea de către Consiliu a concluziilor privind sinergiile dintre Eurojust și rețelele înființate de Consiliu în domeniul cooperării judiciare în materie penală.

În plus, miniștrii justiției vor primi informații actualizate cu privire la implementarea Parchetului European.

Related posts

Participarea secretarului de stat Melania-Gabriela Ciot în calitate de Reprezentant Special al Guvernului României pe perioada Președinției României la Consiliul UE, a dezbaterii pe tema ”Situației din Mozambic, Malawi și Zimbabwe ca urmare a ciclonului Idai” din plenul Parlamentului European, Strasbourg

Iulian Anghel

Organizarea de către Ministerul Afacerilor Externe a Conferinței „Cum răspundem aspirațiilor europene ale tinerilor din Balcanii de Vest?”

Iulian Anghel

Consiliul Afaceri Generale (Coeziune) – Luxemburg

Iulian Anghel