2.7 C
Bucharest
5 decembrie 2022
Cultură Știri

Ministrul Culturii și Identității Naționale a prezidat Consiliul Educație, Tineret, Cultură și Sport, de la Bruxelles

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a prezidat ieri, 23 mai 2019, secțiunea Cultură și Audiovizual a Consiliului Educație, Tineret, Cultură și Sport, de la Bruxelles, unde au fost adoptate două seturi de recomandări politice pentru susținerea creativității tinerilor, respectiv pentru sprijinirea co-producțiilor europene.

În cadrul Consiliului s-a mai discutat și despre posibile noi măsuri la nivel UE în vederea combaterii dezinformării și a recâștigării încrederii cetățenilor europeni în mijloacele de comunicare mass-media.

Viitorul Europei depinde de tinerii europeni. Sunt, însă, generațiile tinere pregătite pentru viitor? Trebuie să facem mai mult decât să le oferim educație și formare profesională. Este necesar să le îmbunătățim potențialul creativ și gândirea critică. Tinerii și copiii ar trebui să aibă mai mult acces la cultură și să fie încurajați să participe la activitățile culturale pentru a li se permite să facă față mai bine provocărilor viitoare. Pe termen lung, acest demers va stimula sectoarele culturale și creative și va avea un impact pozitiv asupra economiei„, a declarat Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii și Identității Naționale.

De asemenea, miniștrii au adoptat concluzii privind îmbunătățirea circulației transfrontaliere a operelor audiovizuale europene, cu accent pe co-producții. Concluziile admit că diversitatea culturală și lingvistică a Europei reprezintă un atu important pentru sectorul audiovizual european.

Tot în cadrul Consiliului desfășurat ieri, la Bruxelles, Președinția a informat cu privire la rezultatul Reuniunii Miniștrilor Culturii și Afacerilor Europene care a avut loc la Paris în data de 3 mai 2019, întâlnire ce a precedat incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris. În cadrul întâlnirii, condusă de Franța și de Președinția României, miniștrii și-au exprimat angajamentul de a crea o rețea europeană de expertiză pentru patrimoniul cultural, care să ofere consultanță și sprijin la cerere atunci când un stat membru va avea nevoie.

Related posts

Săptămână dedicată programului de cooperare ESPON la Iași

Tatiana Hagiescu

Președinția României în domeniul digital obține consensul privind Centrele de securitate cibernetică – Uniunea Europeană creează o rețea de expertiză în securitate cibernetică

Iulian Anghel

Reuniunea Consiliului Competitivitate, Piață Internă și Industrie, 27 mai 2019, Bruxelles

Iulian Anghel