11.2 C
Bucharest
22 martie 2023
Dezvoltare regională Știri

Reuniunea Anuală a Programelor INTERREG va avea loc la București, în perioada 22-23 mai 2019

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în perioada 22 – 23 mai 2019, va avea loc, la Palatul Parlamentului din București, Reuniunea Anuală a Programelor INTERREG, eveniment organizat de Direcția Generală de Politică Regională și Urbană din cadrul Comisiei Europene (DG REGIO) și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
Reuniunea reprezintă o oportunitate pentru evaluarea stadiului implementării Programelor INTERREG 2014-2020 și pentru discutarea unor aspecte tematice importante legate de viitorul Politicii de Coeziune și al cooperării teritoriale post-2020 cu Autoritățile de Management și Secretariatele Comune.
Întâlnirea va debuta, pe 22 mai, cu prezentarea, de către reprezentanții Comisiei Europene, a viitorului Politicii de Coeziune și a programelor INTERREG și va continua cu trei ateliere de lucru pe teme privind cooperarea transfrontalieră, atât la granițele interne ale Uniunii Europene, cât și la granițele externe, respectiv abordarea teritorială în viitoarele programe INTERREG. Participanții vor avea posibilitatea de a dezbate, în cadrul atelierelor de lucru, aspecte legate de implementarea programelor și viitorul cadru legislativ post-2020.
În după-amiaza zilei de 22 mai, participanții vor vizita trei proiecte de succes din România, finanțate din fonduri europene, la Giurgiu și București (Proiectul „Jerome“ – Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, Proiectul „Danube Stream“ – Programul Transnațional Dunărea, Proiectul „NMP-REG“ – Programul INTERREG Europe).
Pe 23 mai, reprezentanții Comisiei Europene vor prezenta stadiul implementării Programelor INTERREG 2014-2020, provocările din perioada umătoare de programare, precum și exemple de bună practică în domeniul comunicării și capitalizării rezultatelor proiectelor finanțate din fonduri europene.

Related posts

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a prezidat prima reuniune a Consiliului Afaceri Generale

Alexandru Stefan

Rovana Plumb, în Parlamentul European: Coeziunea, piața unică și competitivitatea economiei UE sunt priorități-cheie pentru Președinția României

Iulian Anghel

Reuniunea informală a miniştrilor responsabili cu dezvoltarea urbană, București, 14 iunie – conferința de presă

Iulian Anghel