21.7 C
Bucharest
25 iunie 2022
Dezvoltare regională Știri

Reuniunea Anuală a Programelor INTERREG va avea loc la București, în perioada 22-23 mai 2019

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în perioada 22 – 23 mai 2019, va avea loc, la Palatul Parlamentului din București, Reuniunea Anuală a Programelor INTERREG, eveniment organizat de Direcția Generală de Politică Regională și Urbană din cadrul Comisiei Europene (DG REGIO) și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
Reuniunea reprezintă o oportunitate pentru evaluarea stadiului implementării Programelor INTERREG 2014-2020 și pentru discutarea unor aspecte tematice importante legate de viitorul Politicii de Coeziune și al cooperării teritoriale post-2020 cu Autoritățile de Management și Secretariatele Comune.
Întâlnirea va debuta, pe 22 mai, cu prezentarea, de către reprezentanții Comisiei Europene, a viitorului Politicii de Coeziune și a programelor INTERREG și va continua cu trei ateliere de lucru pe teme privind cooperarea transfrontalieră, atât la granițele interne ale Uniunii Europene, cât și la granițele externe, respectiv abordarea teritorială în viitoarele programe INTERREG. Participanții vor avea posibilitatea de a dezbate, în cadrul atelierelor de lucru, aspecte legate de implementarea programelor și viitorul cadru legislativ post-2020.
În după-amiaza zilei de 22 mai, participanții vor vizita trei proiecte de succes din România, finanțate din fonduri europene, la Giurgiu și București (Proiectul „Jerome“ – Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, Proiectul „Danube Stream“ – Programul Transnațional Dunărea, Proiectul „NMP-REG“ – Programul INTERREG Europe).
Pe 23 mai, reprezentanții Comisiei Europene vor prezenta stadiul implementării Programelor INTERREG 2014-2020, provocările din perioada umătoare de programare, precum și exemple de bună practică în domeniul comunicării și capitalizării rezultatelor proiectelor finanțate din fonduri europene.

Related posts

Reuniunea informală a miniștrilor de finanțe, ziua a doua: sosirea delegațiilor și declarații

Alexandru Stefan

Președinția României la Consiliului UE și-a îndeplinit cu succes obiectivele legate de prioritățile în domeniul apelor, atât de importante pentru toți cetățenii UE, a declarat ministrul Ioan Deneș la reuniunea Consiliului de Mediu (Luxemburg)

Alexandru Stefan

Comerțul electronic: Consiliul adoptă un mandat de negociere suplimentar pentru negocierile din cadrul OMC

Iulian Anghel