11.4 C
Bucharest
4 iunie 2020
Dezvoltare regională Știri

Reuniunea Anuală a Programelor INTERREG va avea loc la București, în perioada 22-23 mai 2019

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în perioada 22 – 23 mai 2019, va avea loc, la Palatul Parlamentului din București, Reuniunea Anuală a Programelor INTERREG, eveniment organizat de Direcția Generală de Politică Regională și Urbană din cadrul Comisiei Europene (DG REGIO) și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
Reuniunea reprezintă o oportunitate pentru evaluarea stadiului implementării Programelor INTERREG 2014-2020 și pentru discutarea unor aspecte tematice importante legate de viitorul Politicii de Coeziune și al cooperării teritoriale post-2020 cu Autoritățile de Management și Secretariatele Comune.
Întâlnirea va debuta, pe 22 mai, cu prezentarea, de către reprezentanții Comisiei Europene, a viitorului Politicii de Coeziune și a programelor INTERREG și va continua cu trei ateliere de lucru pe teme privind cooperarea transfrontalieră, atât la granițele interne ale Uniunii Europene, cât și la granițele externe, respectiv abordarea teritorială în viitoarele programe INTERREG. Participanții vor avea posibilitatea de a dezbate, în cadrul atelierelor de lucru, aspecte legate de implementarea programelor și viitorul cadru legislativ post-2020.
În după-amiaza zilei de 22 mai, participanții vor vizita trei proiecte de succes din România, finanțate din fonduri europene, la Giurgiu și București (Proiectul „Jerome“ – Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, Proiectul „Danube Stream“ – Programul Transnațional Dunărea, Proiectul „NMP-REG“ – Programul INTERREG Europe).
Pe 23 mai, reprezentanții Comisiei Europene vor prezenta stadiul implementării Programelor INTERREG 2014-2020, provocările din perioada umătoare de programare, precum și exemple de bună practică în domeniul comunicării și capitalizării rezultatelor proiectelor finanțate din fonduri europene.

Related posts

Miniștrii învățământului superior din țările francofone au adoptat Declarația de la București

Alexandru Stefan

Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime 2021-2027: Consiliul este pregătit pentru negocierile cu Parlamentul European

Alexandru Stefan

Prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în domeniul economic, prezentate de ministrul Nicolae Bădălău

Alexandru Stefan