7.2 C
Bucharest
1 decembrie 2021
Afaceri generale Galerie video

Declarația ministrului afacerilor europene, George Ciamba, înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Generale

Ministrul afacerilor europene, George Ciamba, prezidează azi, 21 mai 2019, la Bruxelles, o nouă reuniune a Consiliului Afaceri Generale (CAG).

Pe agenda discuțiilor se vor afla teme de interes precum Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 și pregătirea Consiliului European din 20-21 iunie 2019.

Cadrul Financiar Multianual, primul subiect aflat pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Generale, va urmări o dezbatere de orientare pe aspecte legate de dimensiunea externă a bugetului european.

Al doilea subiect aflat pe agenda reuniunii ministeriale va include pregătirea Consiliului European din 20-21 iunie 2019. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la următorul ciclu instituțional, Cadrul Financiar Multianual, schimbările climatice, precum și aspecte privind Semestrul European, dezinformare și extinderea UE.

Related posts

Participarea secretarului de stat Melania-Gabriela Ciot la evenimentul cu tema „Europa convergenței: creștere, competitivitate, conectivitate” organizat de Institutul European din România

Alexandru Stefan

Consiliul Afaceri Generale (Coeziune), 25 iunie – conferința de presă

Alexandru Stefan

Prezentarea priorităților Președinției României la Consiliul UE de către ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba

Alexandru Stefan