8 C
Bucharest
29 noiembrie 2021
Afaceri economice și financiare Galerie video

Consiliul Afaceri Economice și Financiare, 17/05/2019 – declarația ministrului Eugen Teodorovici

Subiecte internaționale

Miniștrii vor organiza o dezbatere privind impozitarea digitală în context internațional. Președinția Consiliului și Comisia vor prezenta principalele rezultate ale reuniunilor de primăvară ale G20, FMI și Băncii Mondiale și vor finaliza pregătirile pentru reuniunea G20 din iunie din Japonia. De asemenea, Comisia urmează să prezinte rezultatele primei reuniuni a coaliției pentru acțiuni în domeniul climei a miniștrilor de finanțe.

Accize

Consiliul va încerca să ajungă la un acord politic cu privire la un set de noi norme privind accizele aplicabile în regimul UE. Miniștrii vor analiza regimul general al accizelor și regimul specific aplicabil alcoolului și băuturilor alcoolice.

Accizele sunt impozite indirecte pe vânzarea sau utilizarea unor produse specifice, cum ar fi alcoolul, tutunul și energia. Veniturile din aceste impozite aparțin în întregime țării căreia îi sunt plătite. Din 1992, statele membre ale UE dispun de norme comune pentru a asigura aplicarea accizelor în același mod și pentru aceleași produse peste tot în UE.

Semestrul european în 2019

Consiliul a decis să adopte concluzii privind rezultatele bilanțurilor aprofundate și privind punerea în aplicare a recomandărilor din 2018 specifice fiecărei țări, în cadrul exercițiului semestrului european pentru 2019.

Related posts

Consiliul Competitivitate (Spațiu) – conferința de presă

Alexandru Stefan

Consiliul Mediu – Luxemburg

Iulian Anghel

Ministerul Economiei a organizat la București, Forumul Pieței Interne 2018/2019, încheind seria de activități organizate de minister în contextul PRES RO

Iulian Anghel