23 C
Bucharest
14 august 2020
Educație Știri

Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, la sesiunea de închidere a celei de-a 7-a conferințe a Rectorilor ASEM

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania Gabriela Ciot, a participat, astăzi, 14 mai 2019, la evenimentul de închidere a celei de-a 7-a conferințe a Rectorilor ASEM.

În intervenția sa, secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a reiterat angajamentul Președinției rotative a României la Consiliului UE de a aduce o contribuție solidă la întărirea proiectului european, prin creșterea gradului de coeziune și solidaritate.

În acest sens, a menționat faptul că dezvoltarea durabilă este una dintre prioritățile României, semnalând contribuția Președinției României la Consiliul UE la acest proces prin promovarea Concluziilor Consiliului în domeniul dezvoltării durabile. Aceste concluzii au fost adoptate de către Consiliul Afaceri Generale în data de 9 aprilie 2019.

Cu această ocazie, secretarul de stat a subliniat rolul important pe care educația îl are, fiind “cea mai bună investiție pentru viitorul Europei, având un rol vital în impulsionarea creșterii, inovației și creării de noi locuri de muncă. Totodată, educația facilitează atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă în domeniul inovației și rezilienței.

În încheierea intervenției sale, secretarul de stat a accentuat faptul că implementarea noii arhitecturi a dezvoltării durabile se poate realiza doar printr-o abordare comună și un parteneriat solid între statele membre UE, instituțiile europene și comunitatea internațională. Acest principiu a fost  subliniat în Declarația de la București privind Promovarea Parteneriatelor pentru Dezvoltare Durabilă, semnată la 16 aprilie 2019.

Related posts

Asigurarea conectivității aeriene de bază în eventualitatea unui Brexit fără acord – Consiliul își stabilește poziția

Alexandru Stefan

Ministrul Rovana Plumb s-a întâlnit cu reprezentanții socialiștilor și democraților din Parlamentul European

Alexandru Stefan

Ministrul Muncii a participat la Conferința privind promovarea și consolidarea Dialogului Social în UE

Iulian Anghel