34.8 C
Bucharest
29 iunie 2022
Educație Știri

Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, la sesiunea de închidere a celei de-a 7-a conferințe a Rectorilor ASEM

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania Gabriela Ciot, a participat, astăzi, 14 mai 2019, la evenimentul de închidere a celei de-a 7-a conferințe a Rectorilor ASEM.

În intervenția sa, secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a reiterat angajamentul Președinției rotative a României la Consiliului UE de a aduce o contribuție solidă la întărirea proiectului european, prin creșterea gradului de coeziune și solidaritate.

În acest sens, a menționat faptul că dezvoltarea durabilă este una dintre prioritățile României, semnalând contribuția Președinției României la Consiliul UE la acest proces prin promovarea Concluziilor Consiliului în domeniul dezvoltării durabile. Aceste concluzii au fost adoptate de către Consiliul Afaceri Generale în data de 9 aprilie 2019.

Cu această ocazie, secretarul de stat a subliniat rolul important pe care educația îl are, fiind “cea mai bună investiție pentru viitorul Europei, având un rol vital în impulsionarea creșterii, inovației și creării de noi locuri de muncă. Totodată, educația facilitează atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă în domeniul inovației și rezilienței.

În încheierea intervenției sale, secretarul de stat a accentuat faptul că implementarea noii arhitecturi a dezvoltării durabile se poate realiza doar printr-o abordare comună și un parteneriat solid între statele membre UE, instituțiile europene și comunitatea internațională. Acest principiu a fost  subliniat în Declarația de la București privind Promovarea Parteneriatelor pentru Dezvoltare Durabilă, semnată la 16 aprilie 2019.

Related posts

Consiliul Justiție și Afaceri Interne, principalele rezultate

Alexandru Stefan

România este pregătită să acționeze eficient pentru avansarea dosarelor legislative majore de pe agenda europeană

Adrian Epure

Liderii UE urmează să discute la Sibiu despre viitorul Europei

Alexandru Stefan