1.1 C
Bucharest
22 noiembrie 2019
Afaceri externe Galerie video

Consiliul Afaceri Externe, 13/05/2019, declarația ministrului Teodor Meleșcanu

Puncte importante de pe ordinea de zi

Afaceri curente

Consiliul Afaceri Externe va începe cu o discuție despre afacerile curente, dându-le miniștrilor posibilitatea de a examina chestiunile presante de pe agenda internațională.

Înaltul Reprezentant și miniștrii afacerilor externe vor lua în discuție situația din Venezuela. De asemenea, aceștia ar putea aborda următoarele subiecte: reuniunea liderilor din Balcanii de Vest (Tirana, 8-9 mai), decizia SUA de a întrerupe derogarea privind titlul 3 al Legii Helms-Burton și situația din Sudan.

Libia

Consiliul va dezbate situația din Libia, începând cu un schimb de opinii cu Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU, Ghassan Salamé. Discuția se va concentra asupra evoluțiilor recente din această țară și asupra măsurilor posibile pe care UE ar putea să le ia pentru a evita o escaladare și mai mare a conflictului.

Regiunea Sahel

Miniștrii de externe vor desfășura apoi un schimb de opinii cu privire la regiunea Sahel. În ziua următoare, miniștrii afacerilor externe și ai apărării din UE vor avea o sesiune cu omologii lor din țările din grupul G5 Sahel (Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania și Niger). Se preconizează adoptarea de către Consiliu a unor concluzii privind regiunea Sahel.

Related posts

Summitul european al regiunilor și orașelor. Conferință Michel Barnier: ce lecții am învățat din experiența Brexit

Alexandru Stefan

Conferință de presă a comisarului european pentru justiție, protecția consumatorului și egalitate de gen, Věra Jourová, și a ministrului de justiție din România, Tudorel Toader

Alexandru Stefan

Ministrul George Ciamba, întâlniri la nivel cu oficiali prezenți la Conferința de Securitate de la München

Alexandru Stefan