8.6 C
Bucharest
21 octombrie 2021
Afaceri generale Știri

Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene, Melania – Gabriela Ciot, la conferința „O Europă a valorilor comune și societatea civilă”

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania Gabriela Ciot, a participat astăzi, 7 mai, la conferința „O Europă a valorilor comune și societatea civilă”, organizată de Grupul European pentru Diversitate” al Comitetului Economic și Social European (ECOSOC).

În intervenția sa, secretarul de stat a mulțumit ECOSOC pentru interesul acordat Programului de Lucru al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea pentru elaborarea unor opinii pe teme importante din acest program.

De asemenea, a subliniat faptul că este extrem de importantă “reînnoirea angajamentului pentru o Europă bazată pe valorile europene comune și libertățile fundamentale” și  „încurajarea implicării cetățenilor în dezbaterile privind viitorul european”.

În contextul discuțiilor despre viitorul Europei, secretarul de stat pentru afaceri europene a menționat determinarea Președinției României la Consiliul UE de a obține rezultate concrete și convingerea României că unitatea și coeziunea sunt necesare în acest moment de schimbări la nivelul Uniunii Europene.

În acest sens, secretarul de stat a reamintit că Summit-ul de la Sibiu din 9 mai este o oportunitate importantă pentru transmiterea unui mesaj puternic de consolidare a proiectului european.

Totodată, a arătat că este nevoie ca acțiunile întreprinse să contribuie la reducerea inegalităților economice și sociale dintre statele membre și să ajute la depășirea actualelor și viitoarelor provocări.

În încheierea intervenției sale, secretarul de stat a prezentat, pe scurt, cele mai importante rezultate ale activității Președinției României la Consiliul UE și le-a dorit succes participanților la dezbaterile programate în cursul zilei.

Related posts

Siguranța și transparența lanțului alimentar: acord provizoriu cu privire la disponibilitatea și independența studiilor științifice

Alexandru Stefan

Conferința ”e – Justiție – Provocări și Oportunități în Era Digitală” – 20-21 mai 2019

Iulian Anghel

Organizarea de către Ministerul Afacerilor Externe a Conferinței „Cum răspundem aspirațiilor europene ale tinerilor din Balcanii de Vest?”

Iulian Anghel