14.6 C
Bucharest
24 septembrie 2022
Afaceri generale Știri

Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene, Melania – Gabriela Ciot, la conferința „O Europă a valorilor comune și societatea civilă”

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania Gabriela Ciot, a participat astăzi, 7 mai, la conferința „O Europă a valorilor comune și societatea civilă”, organizată de Grupul European pentru Diversitate” al Comitetului Economic și Social European (ECOSOC).

În intervenția sa, secretarul de stat a mulțumit ECOSOC pentru interesul acordat Programului de Lucru al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea pentru elaborarea unor opinii pe teme importante din acest program.

De asemenea, a subliniat faptul că este extrem de importantă “reînnoirea angajamentului pentru o Europă bazată pe valorile europene comune și libertățile fundamentale” și  „încurajarea implicării cetățenilor în dezbaterile privind viitorul european”.

În contextul discuțiilor despre viitorul Europei, secretarul de stat pentru afaceri europene a menționat determinarea Președinției României la Consiliul UE de a obține rezultate concrete și convingerea României că unitatea și coeziunea sunt necesare în acest moment de schimbări la nivelul Uniunii Europene.

În acest sens, secretarul de stat a reamintit că Summit-ul de la Sibiu din 9 mai este o oportunitate importantă pentru transmiterea unui mesaj puternic de consolidare a proiectului european.

Totodată, a arătat că este nevoie ca acțiunile întreprinse să contribuie la reducerea inegalităților economice și sociale dintre statele membre și să ajute la depășirea actualelor și viitoarelor provocări.

În încheierea intervenției sale, secretarul de stat a prezentat, pe scurt, cele mai importante rezultate ale activității Președinției României la Consiliul UE și le-a dorit succes participanților la dezbaterile programate în cursul zilei.

Related posts

Comitetul Înalţilor Responsabili cu Inspecţia Muncii se reunește la București

Alexandru Stefan

Cabine aerodinamice pentru autocamioane – acord provizoriu cu Parlamentul pentru o introducere mai rapidă pe piață

Alexandru Stefan

Acte legislative adoptate de Consiliul Agricultură și Pescuit

Iulian Anghel