21.6 C
Bucharest
19 septembrie 2020
Competitivitate Galerie video Știri

Reuniunea informală a miniștrilor responsabili pentru competitivitate (Piață Internă și Industrie) – sosirea delegațiilor și declarații de presă

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în 3 mai 2019 va avea loc reuniunea informală a miniștrilor responsabili pentru Competitivitate (COMPET), secțiunea Piață Internă și Industrie. Lucrările se vor desfășura la București, la Palatul Parlamentului.

Evenimentul va fi prezidat de Ministrul român al Economiei, Niculae Bădălău.

La reuniune vor participa miniștrii responsabili pentru economie, industrie, piață internă și IMM-uri din cele 28 de state membre UE precum și din cele două state membre ale Asociației Europene ale Liberului Schimb (Elveția, Norvegia).

Comisia Europeană va fi reprezentată de Elżbieta Bieńkowska, Comisar European responsabil pentru Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri.

Consiliul COMPET va debuta în seara zilei de 2 mai 2019, cu o cină de bun-venit pentru membrii delegațiilor. Miniștrii economiei vor fi însoțiți de un antreprenor de succes din statul lor membru. Discuțiile se vor concentra asupra  uneia dintre prioritățile principale ale Președinției române și anume contribuția semnificativă la asigurarea convergenței și coeziunii în Europa pentru a obține oportunități de dezvoltare durabilă și egală pentru toți cetățenii și statele membre, promovarea conectivității și digitalizării, stimularea antreprenoriatului și consolidarea politicii industriale europene.

Vineri, 3 mai 2019, miniștrii COMPET se vor reuni la Palatul Parlamentului pentru a discuta subiecte cu privire la competitivitate, antreprenoriat, contribuția IMM-urilor la competitivitate și piață internă.

Piața internă contribuie decisiv la creșterea competitivității globale a Uniunii Europene, aspect care implică, printre altele necesitatea relaționării acesteia cu alte politici ale Uniunii Europene și adaptării la noile dezvoltări și provocări.

Totodată, piața internă este o responsabilitate comună a Comisiei Europene și a statelor membre, iar consolidarea ei este una din prioritățile sectoriale ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, care numără printre obiectivele sale piața internă și industria. În acest sens, subiectele aflate în programul reuniunii de lucru al Consiliului informal COMPET – secțiunea piață internă și industrie, sunt corelate cu prioritățile Președinției.

Agenda discuțiilor

Related posts

România este pregătită pentru a intra în zona Euro și în Schengen. Bucureștiul axează Președinția UE pe valoarea coeziunii

Alexandru Stefan

Reuniunea informală a miniştrilor cercetării şi inovării din ţările membre ale Uniunii Europene la Bucureşti

Iulian Anghel

Promovarea procesului de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului, o prioritate pentru activitatea MMACA la Geneva

Alexandru Stefan