29.2 C
Bucharest
12 iulie 2020
Demersuri politice la nivel inalt Galerie video Știri

100 de zile #RO2019EU

În primele 100 de zile de Președinție, am promovat 90 de dosare legislative care aduc mari beneficii vieții tuturor europenilor (80 de dosare închise și 10 interpretări comune pe bugetul UE pe termen lung).

Președinția României la Consiliul UE susține convergența și coeziunea în Europa prin avansarea unor dosare pe teme precum piața unică digitală, directiva pentru gazele naturale, Uniunea bancară, precum și prin lupta pentru condiții de muncă transparente și previzibile sau pentru emisii reduse de CO2 de la camioane.

Prin promovarea unor dosare care îmbunătățesc securitatea cărților de identitate, care întăresc poliția de frontieră și garda de coastă la nivel european, construim o Europă mai sigură. Valorile europene comune sunt garantate prin dosarele despre avertizori sau echilibrul dintre viața profesională și cea privată. Cele 15 dosare negociate pe Brexit asigură o tranziție lină spre UE27 și asigură măsurile necesare în cazul unui Brexit fără acord.

Urmăriți infograficul pentru a afla mai multe despre progresul făcut în domeniul dosarelor legislative europene sub Președinția română la Consiliul UE.

Mai multe detalii AICI

 

 

Related posts

Menținerea drepturilor în materie de securitate socială în cazul unui Brexit fără acord: Consiliul aprobă proiectul de măsuri de contingență

Alexandru Stefan

Întrevederea prim-ministrului Viorica Dăncilă cu negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier

Alexandru Stefan

Actualizare program pentru reprezentanții mass-media / Reuniunea informală a miniştrilor apărării din ţările membre ale UE la Bucureşti

Iulian Anghel