23 C
Bucharest
14 august 2020
Cultură Galerie video Știri

Reuniunea informală a miniștrilor culturii, sosirea delegațiilor și declarații

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în data de 16 aprilie va avea loc reuniunea informală a miniștrilor culturii. Lucrările se vor desfășura la București, la Palatul Parlamentului.

Evenimentul reunește la Palatul Parlamentului miniștrii din statele membre ale Uniunii Europene și va fi prezidat de ministrul român al Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer Daniel Breaz. La reuniune vor mai participa Comisarul european Tibor Navracsics, responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport, precum și reprezentanţi ai Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene.

Cele două sesiuni de lucru vor fi dedicate următoarelor subiecte: finanţarea şi inovarea pentru sectoarele culturale şi creative; patrimoniul cultural european.

 

Related posts

Acordul obținut de România pentru dosarul Dreptului de autor în Piața Unică Digitală a fost validat de Statele Membre UE

Iulian Anghel

Seminarul dedicat revizuirii metodologiei procesului de analiză coordonată a apărării la nivelul UE (CARD)

Iulian Anghel

Întrevederea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu secretarul de stat pentru afaceri europene din MAE portughez, Ana Paula Zacarias

Alexandru Stefan