10.7 C
Bucharest
24 octombrie 2021
Cultură Galerie foto

Snug Harbour cu Claudiu M. Florian și Irina Dobrescu

Literatura a reprezentat întotdeauna o cale de a aduce oamenii împreună. Președinția română a Consiliului UE, împreună cu partenerii locali (Muntpunt Grand Café, Snug Harbor, Waterstones Bruxelles, Cercul scriitorilor din Bruxelles), a dezvoltat proiecte care urmăresc exact acest lucru.

Una dintre cele mai bune ocazii a reprezentat-o întâlnirea care a avut loc joi, 11 aprilie, cu doi talentați scriitori români, Claudiu M. Florian, laureat al Premiului European pentru Literatură 2016 și Irina Dobrescu, autor și ilustrator al cărților pentru copii, membru fondator al Clubului Ilustratorilor din România, în atmosfera relaxată pusă la dispoziție de proiectul Snug Harbor și găzduită de Muntpunt Grand Café din Bruxelles.

Cu această ocazie, publicul prezent a asistat la o lectură din operele celor doi autori și a intrat într-un dialog cu aceștia despre experiențele personale și modul de a crea, perspectivele și rolul literaturii în lumea actuală.

Informații suplimentare:

Snug Harbor, un proiect creat de scriitoarea Sofie Verraest, invită autori de literatură din întreaga lume să discute despre munca, experiența, sursele de inspirație, importanța literaturii și în același timp să se întâlnească cu cititorii, într-un cadru deosebit de potrivit: Muntpunt Grand Cafe.

Mini-biblioteca literaturii române la Muntpunt Grand Café #readersofbrussels

În același cadru deschis lecturii, Muntpunt Grand Café, Președinția română a Consiliului UE a instalat o mini-bibliotecă ce conține cărți scrise de autori români, traduse în limbile engleză și franceză. Cărțile pot fi împrumutate de către cei interesați și în aceeași măsură oricine dorește poate contribui la dezvoltarea colecției prin donarea de cărți.

Related posts

România face un nou pas spre finalizarea dosarului privind Dreptul de autor în Piața Unică Digitală

Iulian Anghel

Al VIII-lea Summit european al regiunilor și orașelor, ziua a doua

Alexandru Stefan

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a organizat în cadrul RO2019EU primul eveniment dedicat diasporei și informării pe tema traficului de persoane

Alexandru Stefan