28.3 C
Bucharest
17 iunie 2019
Altele Galerie foto

“Romanian flavours”- Săptămâna bucătăriei românești la Consiliul Uniunii Europene

În cea de-a doua săptămână a lunii aprilie, pe durata Președinției Române a Consiliului UE, în restaurantele Consiliului (clădirile Justus Lipsius și Lex) s-au servit mâncăruri românești.

Printre felurile de mâncare servite se numără ostropel de pui cu piure, ardei umpluți, ciorbă rădăuțeană. Cum sărbătorile Pascale se apropie, ca desert Președinția României a introdus câteva dintre rețetele noastre preferate, precum pasca și cozonacul.

Bucătăria românească poate fi descrisă, în termeni foarte simpli, ca ceva excepțional. Ceea ce o face cu adevărat specială este amestecul divers de mâncăruri diferite din mai multe culturi cu care a intrat în contact, păstrând în același timp propriul său caracter.

Related posts

Mecanismul pentru interconectarea Europei: Coreperul confirmă interpretarea comună cu Parlamentul cu privire la extinderea programului

Iulian Anghel

Participarea ministrului afacerilor europene, George Ciamba, la întâlnirea informală a miniștrilor UE pentru politici privind diaspora

Alexandru Stefan

Conferința ministerială „Pașii următori privind crearea de bune practici la nivelul UE în combaterea rezistenței la antimicrobiene”

Iulian Anghel