27 C
Bucharest
25 iunie 2022
Galerie video Ocuparea forței de muncă și politică socială

Reuniunea informală a miniștrilor ocupării forței de muncă și politicii sociale – sosirea delegațiilor și declarații

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în perioada 10-11 aprilie 2019 va avea loc Reuniunea informală a miniștrilor ocupării forței de muncă și politicii sociale. Lucrările se vor desfășura la București, la Palatul Parlamentului.

Evenimentul reunește miniștrii ocupării forței de muncă și politicii sociale din statele membre ale Uniunii Europene și va fi prezidat de ministrul român al Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

La reuniune vor mai participa Marianne Thyssen, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, Heinz Koller, directorul regional pentru Europa și Asia Centrală al Organizației Internaționale a Muncii, Juan Menéndez-Valdés, directorul executiv al Fundației Europene pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă, Virginia Langbakk, directorul Institutului European pentru Egalitatea de Gen, Aurelia-Grațiela Drăghici, secretarul de stat al Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, precum și alți oficiali din cadrul unor agenții europene.

Evenimentul va debuta în dimineața zilei de 10 aprilie 2019, când miniștrii ocupării forței de muncă și politicii sociale din statele membre se vor reuni la Palatul Parlamentului pentru a discuta subiecte ce țin de participarea femeilor pe piața muncii și în management, de combaterea diferenței de remunerare dintre femei și bărbați, de integrarea femeilor cu dizabilități pe piața muncii.

Joi, 11 aprilie 2019, printre subiectele dezbătute la reuniunea ministerială informală se vor număra elaborarea unei strategii privind asigurarea egalității între femei și bărbați, precum și integrarea perspectivei de gen în dimensiunea socială a UE după 2020.

Who’s who

Related posts

Reuniunea informală a miniștrilor de finanțe

Iulian Anghel

Consiliul Justiție și Afaceri Interne – declarația de presă a ministrului Justiției, Tudorel Toader

Alexandru Stefan

România, Finlanda și Croația au semnat Declarația trio comună privind egalitatea de gen

Alexandru Stefan