15.2 C
Bucharest
21 octombrie 2019
Afaceri generale Demersuri politice la nivel inalt Știri

Consiliul Afaceri Generale, principalele rezultate

Miniștrii au avut un schimb de opinii privind politica de coeziune și politica agricolă comună (PAC) în contextul dezbaterii privind cadrul financiar multianual (CFM) pentru perioada 2021-2027.

Discuția a făcut parte dintr-o serie de dezbateri tematice care vor contribui la pregătirea unui proiect simplificat de cadru de negociere în vederea Consiliului European din iunie. Proiectul de cadru de negociere reunește elementele care, cel mai probabil, vor necesita orientări politice din partea liderilor UE în vederea facilitării acordului la nivelul Consiliului.

De asemenea, președinția a prezentat Consiliului un raport intermediar revizuit referitor la stadiul negocierilor privind propunerile sectoriale legate de CFM.

În cadrul președinției române a Consiliului UE, am lucrat intens la numeroase programe sectoriale legate de CFM. Astăzi am prezentat rezultatele lucrărilor de până acum. Consiliul și Parlamentul European împărtășesc în prezent o interpretare comună cu privire la zece viitoare programe ale UE. Această bază ar trebui să ne ajute să pregătim și să punem în aplicare diferitele programe în timp util.George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene din România

George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene din România 

https://www.consilium.europa.eu/ro/meetings/gac/2019/04/09/

Related posts

Prima Reuniune Ministerială UE-Balcanii de Vest privind ocuparea forței de muncă și afacerile sociale

Iulian Anghel

Vizita prim-ministrului Viorica Dăncilă la Strasbourg

Alexandru Stefan

Comerțul cu Statele Unite: Consiliul autorizează începerea de negocieri cu privire la eliminarea tarifelor pentru mărfurile industriale și la evaluarea conformității

Iulian Anghel