1.1 C
Bucharest
3 februarie 2023
Afaceri generale Galerie video Știri

Consiliul Afaceri Generale, 9 aprilie. Declarația de presă a ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, prezidează marți, 9 aprilie 2019, la Luxemburg, reuniunile Consiliului Afaceri Generale și Consiliului Afaceri Generale art.50.

Agenda de discuții a reuniunii CAG include următoarele subiecte: Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, documentul de reflecție „Către o Europă durabilă până în 2030”, valorile Uniunii în Ungaria și statul de drept în Polonia, precum și pregătirea apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European.

Privind Cadrul Financiar Multianual post 2020, miniștrii europeni vor dezbate pe marginea politicii de coeziune și Politicii Agricole Comune, două elemente principale din propunerea de buget UE. De asemenea, miniștrii vor adopta Concluzii asupra documentului de reflecție „Către o Europă durabilă până în 2030” și vor trece în revistă stadiul lucrărilor din cadrul procedurilor în temeiul articolului 7 alineatul (1) privind statul de drept în Polonia și privind respectarea valorilor UE în Ungaria.

Discuțiile miniștrilor pentru afaceri europene în cadrul reuniunii CAG art.50 vor viza un schimb de opinii în pregătirea Consiliului European Art. 50 din 10 aprilie 2019 la Bruxelles, în prezența negociatorului-șef al Uniunii Europene privind Brexit, Michel Barnier.

Related posts

Reuniunea informală a miniștrilor ocupării forței de muncă și politicii sociale

Iulian Anghel

Consiliul Afaceri Generale

Iulian Anghel

Consiliul adoptă norme mai stricte cu privire la cele mai periculoase substanțe chimice din lume

Alexandru Stefan