21.3 C
Bucharest
9 aprilie 2020
Afaceri generale Știri

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunile Consiliului Afaceri Generale și Consiliului Afaceri Generale Art.50 ( 9 aprilie 2019, Luxemburg)

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, va prezida marți, 9 aprilie 2019, la Luxemburg, reuniunile Consiliului Afaceri Generale și Consiliului Afaceri Generale art.50.

Agenda de discuții a reuniunii CAG include următoarele subiecte: Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, documentul de reflecție „Către o Europă durabilă până în 2030”, valorile Uniunii în Ungaria și statul de drept în Polonia, precum și pregătirea apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European.

Privind Cadrul Financiar Multianual post 2020, miniștrii europeni vor dezbate pe marginea politicii de coeziune și Politicii Agricole Comune, două elemente principale din propunerea de buget UE. De asemenea, miniștrii vor adopta Concluzii asupra documentului de reflecție „Către o Europă durabilă până în 2030” și vor trece în revistă stadiul lucrărilor din cadrul procedurilor în temeiul articolului 7 alineatul (1) privind statul de drept în Polonia și privind respectarea valorilor UE în Ungaria.

Discuțiile miniștrilor pentru afaceri europeni în cadrul reuniunii CAG art.50 vor viza un schimb de opinii în pregătirea Consiliului European Art. 50 din 10 aprilie 2019 la Bruxelles, în prezența negociatorului-șef al Uniunii Europene privind Brexit, Michel Barnier.

La finalul reuniunilor Consiliului Afaceri Generale, ministrul delegat pentru afaceri europene va participa și va susține o intervenție în cadrul Conferinței Aniversare de 10 ani privind Parteneriatul Estic, organizată de Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Luxemburgului, Președinția României la Consiliul UE și Comisia Europeană.

Related posts

Înțelegerea comună dintre Președinția României la Consiliul UE în domeniul digital și Parlamentul European, privind Programul Europa Digitală – confirmată în Coreper

Iulian Anghel

Publicarea de către Comisia Europeană a Pachetului privind Extinderea Uniunii Europene 2019

Alexandru Stefan

Reuniunea directorilor politici în domeniul apărării din țările membre ale UE, la Bucureşti

Alexandru Stefan