15.2 C
Bucharest
31 martie 2023
Altele Galerie video

Reuniunea informală a miniştrilor cercetării şi inovării – sosirea delegațiilor și declarații

În contextul exercitării de către România a Președinției la Consiliul Uniunii Europene, va avea loc, în ziua de 3 aprilie 2019, reuniunea informală a miniștrilor cercetării şi inovării din statele membre ale Uniunii Europene. Evenimentul se va desfășura la Palatul Parlamentului din București.

Reuniunea informală va fi prezidată de către ministrul cercetării şi inovării, Nicolae Hurduc, iar Comisia Europeană va fi reprezentată de comisarul european pentru cercetare, știință şi inovare, Carlos Moedas.

Miercuri, 3 aprilie, miniștrii se vor întâlni la Palatul Parlamentului pentru a dezbate, în cadrul a două sesiuni, teme aflate pe agenda de priorități în cercetare- dezvoltare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Prima sesiune va fi dedicată identificării unor măsuri de creștere şi extindere a excelenței științifice la nivelul Uniunii Europene.

Cea de-a doua sesiune va fi dedicată cooperării ştiinţifice la nivelul bazinului Marii Negre şi a modalităților în care vom putea creşte gradul de valorificare a potențialului de colaborare științifică în această zonă.

PROGRAM MEDIA PRELIMINAR

Miercuri, 3 aprilie

09.00-09.45: Doorstep și handshake- oportunități foto și video pentru presa acreditată (Intrarea C1, nivel P)

09.45-10.00: Tour de table   – oportunități foto și video pentru presa acreditată (Sala Brătianu)

12.30-13.00: Fotografia de familie – oportunități foto și video pentru presa acreditată  (Scările de la intrarea în Sala Cuza, nivel P1)

16.00-16.30: Conferința de presă (Sala Nicolae Iorga, nivel P)

Participă: Ministrul cercetării şi inovării, Nicolae Hurduc și comisarul european pentru cercetare, știință şi inovare, Carlos Moedas

Who’s who

Related posts

Consiliul Justiție și Afaceri Interne (Luxemburg) – conferința de presă

Iulian Anghel

Reuniunea informală a miniștrilor de finanțe, ziua a doua: sosirea delegațiilor și declarații

Alexandru Stefan

Prim-ministrul Viorica Dăncilă prezintă prioritățile Președinției României la Consiliul UE în Comitetul European al Regiunilor

Alexandru Stefan