21.9 C
Bucharest
4 iunie 2020
Altele Mediu Știri

Cea de-a 36-a Întâlnire a Grupului de lucru “Ape Subterane” organizată la București de Ministerul Apelor și Pădurilor în colaborare cu Comisia Europeană

Foto: Agerpres

În marja deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Ministerul Apelor și Pădurilor în colaborare cu Comisia Europeană au organizat în perioada 2-3 aprilie 2019, la Palatul Parlamentului (Sala Spiru Haret), cea de-a 36-a Întâlnire a Grupului de lucru “Ape Subterane”.

Reuniunea Grupului de lucru “Ape Subterane” s-a desfășurat în cadrul Strategiei de Implementare Comună a Directivei Cadru Apă (CIS WFD), stabilită de statele membre, Norvegia și Comisia Europeană, în vederea asigurării unei implementări coerente și armonizate a acestei directive.

În cele două zile ale întâlnirii, 85 de experți ai Statelor Membre au analizat implicațiile pe care revizuirea Directivei privind apa potabilă o are asupra activității de gospodărire a apelor subterane. De asemenea, experții au analizat opțiunile cu privire la selectarea substanțelor chimice în cadrul Listei de supraveghere a poluanților în apele subterane, au discutat rapoartele tehnice privind valorile de prag pentru apele subterane, precum și evaluarea tendințelor în concentrațiile de poluanți din aceste ape. Cu această ocazie, în cadrul grupului de lucru s-a facut o trecere în revistă a principalelor noutăți apărute în domeniu, dar și a rezultatelor evaluării secțiunii referitoare la apele subterane din cadrul Planurilor de management bazinale transmise de statele membre. Tot în cadrul grupului de lucru managerii unor proiecte în domeniul apelor subterane cu finanțare europeană au prezentat progresele realizate în cadrul acestor proiecte.

Related posts

Acte delegate și acte de punere în aplicare: UE adaptează un număr semnificativ de acte legislative la Tratatul de la Lisabona

Iulian Anghel

Participarea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Iulian Anghel

Uniunea piețelor de capital: s-a ajuns la un acord politic cu privire la cadrul UE pentru obligațiunile garantate

Alexandru Stefan