11.5 C
Bucharest
15 octombrie 2019
Educație Știri

Reuniunea Directorilor Generali pentru Învățământul Preuniversitar (DG Schools), 1-2 aprilie 2019, Timișoara

În intervalul 1 – 2 aprilie 2019, s-a desfășurat la Timișoara, Reuniunea Directorilor Generali pentru Învățământul Preuniversitar (DG Schools) din statele membre ale Uniunii Europene, eveniment inclus în calendarul acțiunilor organizate sub egida Președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene.

În cadrul reuniunii, a cărei temă a fost „Deschiderea școlilor către Europa”, participanții au dezbătut rolul noului program Erasmus+ în dezvoltarea școlilor, fiind urmărită în mod special asigurarea condițiilor pentru mobilitatea elevilor și cadrelor didactice.

De asemenea, au fost discutate alte două teme – promovarea valorilor europene comune și contribuția culturii la consolidarea identității europene -, fiind prezentate o serie de modele de bune practici din România. Totodată, au fost prezentate instrumente concrete pentru implementarea în unitățile de învățământ a Recomandării Consiliului Uniunii Europene referitoare la competențele-cheie și promovarea valorilor comune.

În acest context, participanții au vizitat două unități de învățământ din municipiul Timișoara, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” și Colegiul Național „C.D. Loga”, prilej pentru a interacționa cu elevii și profesorii implicați în proiecte legate de educația pentru cetățenie și cultură democratică.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu Directoratul General Educație și Cultură al Comisiei Europene și cu sprijinul partenerilor din județul Timiș (Instituția Prefectului Județul Timiș, Consiliul Județean Timiș și ISJ Timiș).

Related posts

Reuniune a Grupului la Nivel Înalt pentru Competitivitate, în vederea pregătirii Consiliului COMPET

Alexandru Stefan

O mai bună protecție a avertizorilor: Consiliul confirmă acordul cu Parlamentul

Alexandru Stefan

Pachetul privind probele electronice: Consiliul convine asupra poziției sale vizând normele privind desemnarea reprezentanților legali pentru obținerea de probe

Alexandru Stefan