8.6 C
Bucharest
21 octombrie 2021
Energie Galerie video Știri

Reuniunea informală a miniștrilor energiei: sosirea delegațiilor și declarații

În contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Ministerul Energiei organizează marți, 2 aprilie 2019, la București, reuniunea informală a miniștrilor energiei.

Evenimentul reunește la Palatul Parlamentului miniștrii energiei din statele membre ale Uniunii Europene și va fi prezidat de ministrul român al energiei, Anton Anton. La reuniune participă comisarul european pentru Energie și Schimbări Climatice, Miguel Arias Cañete.

Reuniunea informală va aborda într-o primă sesiune de lucru prioritățile viitorului sistem energetic din UE, în perspectiva asigurării tranziției energetice post-2020. Se așteaptă o serie de orientări cu privire la aceste priorități, în contextul în care Președinția României la Consiliul Uniunii Europene are ca obiectiv adoptarea unui set de concluzii ministeriale pe această temă, cu ocazia Consiliului Energie, din data de 25 iunie 2019.

Related posts

Miniștrii și reprezentanții ministerelor educației din Asia-Europe Meeting/ASEM au adoptat Declarația de la București

Iulian Anghel

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la conferința “Corporate Governance as the Enabler of Sustainable Growth”

Alexandru Stefan

Consiliul Agricultură și Pescuit – conferința de presă

Alexandru Stefan