3.1 C
Bucharest
1 februarie 2023
Energie Știri

Reuniunea informală a miniștrilor energiei

În contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Ministerul Energiei organizează marți, 2 aprilie 2019, la București, reuniunea informală a miniștrilor energiei.

Evenimentul reunește la Palatul Parlamentului miniștrii energiei din statele membre ale Uniunii Europene și va fi prezidat de ministrul român al energiei, Anton Anton. La reuniune participă comisarul european pentru Energie și Schimbări Climatice, Miguel Arias Cañete.

Reuniunea informală va aborda într-o primă sesiune de lucru prioritățile viitorului sistem energetic din UE, în perspectiva asigurării tranziției energetice post-2020. Se așteaptă o serie de orientări cu privire la aceste priorități, în contextul în care Președinția României la Consiliul Uniunii Europene are ca obiectiv adoptarea unui set de concluzii ministeriale pe această temă, cu ocazia Consiliului Energie, din data de 25 iunie 2019.

De asemenea, pe 2 aprilie 2019 se desfășoară prima reuniune ministerială în domeniul energiei dintre statele membre UE și statele din Parteneriatul Estic, în perspectiva consolidării cooperării  energetice regionale.

Reuniunile informale ale miniştrilor constituie o practică uzuală a fiecărei Preşedinţii rotative la Consiliul Uniunii Europene, cu scopul de a asigura cadrul adecvat unei reflecţii comune şi al unui schimb de opinii pe teme de interes la nivel european şi internaţional.

AGENDĂ MEDIA:

Marti, 2 aprilie 2019

Locație: Palatul Parlamentului (str. Izvor nr. 2-4, intrarea S2)

Oportunități foto/video

08:20 – 08:30 Doorstep (Intrarea C1, nivel P)

08:30 – 09:00 Handshake (Intrarea în Sala Brătianu, nivel P)

09:00 – 09:10 Tour de table – acces doar pentru cameramanii și fotografii acreditați (Sala Brătianu)

14:30-14:45 Fotografie de familie (Scările de la intrarea în Sala Cuza, nivel P1)

14:45- 15:15 Conferință de presă – comisarul european pentru energie și schimbări climatice, Miguel Arias Cañete, și ministrul energiei, Anton Anton (Sala Nicolae Iorga, nivel P)

ACREDITARE

Accesul jurnaliștilor la reuniunea informală a miniștrilor energiei se face exclusiv în baza acreditării de presă, care se realizează la Palatul Parlamentului – Centrul de Acreditare al Președinției României la Consiliul UE, situat la intrarea S2 (București, Str. Izvor, nr. 2-4), între orele 7.30 -17.00.

CENTRUL DE PRESĂ

Ore de funcționare: 8:00 – 20:00

Pe perioada desfășurării reuniunii informale a miniștrilor energiei, jurnaliștii vor avea acces în Centrul de presă din Palatul Parlamentului (Sala Iuliu Maniu, nivel P).

Who’s who

 

Related posts

Valer-Daniel Breaz a prezentat în Parlamentul European prioritățile în domeniul culturii

Alexandru Stefan

Reuniunea informală a Grupului de lucru la Nivel Înalt pentru Competitivitate și Creștere, la Iași

Alexandru Stefan

Reuniunea informală a miniștrilor sănătății – conferința de presă

Alexandru Stefan