5.8 C
Bucharest
28 noiembrie 2022
Afaceri generale Știri

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în calitate de reprezentant al Președinției Consiliului UE, la sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la 26 martie 2019, la sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg.

Oficialul român a reprezentat Consiliul Uniunii Europene la dezbaterea cu privire la implementarea bugetului UE pentru anul financiar 2017, în contextul procedurii de descărcare bugetară prevăzute de Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

În intervenția sa, ministrul delegat a subliniat importanța acestui exercițiu uzual, accentuând necesitatea ca fondurile UE să fie utilizate conform regulilor, iar cheltuielile să respecte principiile unei bune gestionări financiare.

În acest context, în numele Consiliului, ministrul afacerilor europene a salutat faptul că, pentru a doua oară, Curtea de Conturi a dat o opinie avizată asupra legalității și regularității plăților. De asemenea, a salutat reducerea progresivă a nivelului general de eroare estimat de către Curtea de Conturi în decursul ultimilor ani. În același timp, ministrul George Ciamba a transmis regretul Consiliului față de nivelul de eroare estimat privind plățile aferente anului 2017, care depășește încă pragul de 2% și a reiterat, în acest sens, dorința Consiliului de a constata îmbunătățiri în sistemele de management financiar și în nivelul general de eroare estimat în cadrul tuturor politicilor.

Totodată, în numele Consiliului, demnitarul român a luat notă de recomandarea Curții de Conturi privind simplificarea cadrelor strategice care guvernează implementarea bugetului UE, fapt ce ar asigura obținerea de rezultate care servesc obiectivelor Uniunii. A subliniat importanța asigurării contribuabililor europeni de utilizarea eficientă a resurselor UE, în direcția creșterii calității vieții cetățenilor europeni.

Related posts

Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, la cea de-a 8 a ediție a Forumului Anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

Iulian Anghel

Zona centrală a Oceanului Arctic: UE urmează să încheie un acord împotriva pescuitului nereglementat

Iulian Anghel

Cea de-a 36-a Întâlnire a Grupului de lucru “Ape Subterane” organizată la București de Ministerul Apelor și Pădurilor în colaborare cu Comisia Europeană

Alexandru Stefan