8.6 C
Bucharest
21 octombrie 2021
Afaceri generale Știri

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în calitate de reprezentant al Președinției Consiliului UE, la sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la 26 martie 2019, la sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg.

Oficialul român a reprezentat Consiliul Uniunii Europene la dezbaterea cu privire la implementarea bugetului UE pentru anul financiar 2017, în contextul procedurii de descărcare bugetară prevăzute de Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

În intervenția sa, ministrul delegat a subliniat importanța acestui exercițiu uzual, accentuând necesitatea ca fondurile UE să fie utilizate conform regulilor, iar cheltuielile să respecte principiile unei bune gestionări financiare.

În acest context, în numele Consiliului, ministrul afacerilor europene a salutat faptul că, pentru a doua oară, Curtea de Conturi a dat o opinie avizată asupra legalității și regularității plăților. De asemenea, a salutat reducerea progresivă a nivelului general de eroare estimat de către Curtea de Conturi în decursul ultimilor ani. În același timp, ministrul George Ciamba a transmis regretul Consiliului față de nivelul de eroare estimat privind plățile aferente anului 2017, care depășește încă pragul de 2% și a reiterat, în acest sens, dorința Consiliului de a constata îmbunătățiri în sistemele de management financiar și în nivelul general de eroare estimat în cadrul tuturor politicilor.

Totodată, în numele Consiliului, demnitarul român a luat notă de recomandarea Curții de Conturi privind simplificarea cadrelor strategice care guvernează implementarea bugetului UE, fapt ce ar asigura obținerea de rezultate care servesc obiectivelor Uniunii. A subliniat importanța asigurării contribuabililor europeni de utilizarea eficientă a resurselor UE, în direcția creșterii calității vieții cetățenilor europeni.

Related posts

Asigurarea conectivității aeriene de bază în eventualitatea unui Brexit fără acord – Consiliul își stabilește poziția

Alexandru Stefan

Consiliul dă undă verde normelor privind examinarea investițiilor străine directe

Alexandru Stefan

Participarea delegaţiei României, în contextul exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, la Conferinţele Părţilor la Convenţiile Basel, Rotterdam şi Stockholm

Alexandru Stefan