1.9 C
Bucharest
5 decembrie 2022
Știri Tineret și sport

Deschiderea oficială a Conferinței de tineret a Uniunii Europene

Marți, 26.03.2019, a avut loc, la aula Bibliotecii Naționale a României, deschiderea oficială a Conferinței de tineret a Uniunii Europene, cel mai mare eveniment destinat tinerilor din Europa și din afara spațiului european.
La conferință au fost prezenți aproximativ 250 de participanți, reprezentanți ai ministerelor, ai instituțiilor europene și internaționale din domeniile tineret și piața muncii, reprezentanți ai tinerilor din statele membre ale Uniunii Europene, din țările din Parteneriatul Estic și din Balcanii de Vest. Evenimentul s-a bucurat și de participarea ministrului muncii și justiției sociale, Marius Budăi (foto, stânga), precum și a Delegatului de Tineret la UE, Maria Francesca Cristea.

Agenda conferinței a inclus problematica Tinerii și viitorul pieței muncii, precum și dialogul autorităților cu tinerii, așa cum este recomandat în Strategia UE pentru tineret. De asemenea, un punct de interes central pentru România, în acest context, îl reprezintă locurile de muncă de calitate pentru toți.

Mă bucur că astăzi, sub egida Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene, vă pot întâmpina la unul dintre cele mai importante evenimente din Europa dedicate dialogului cu tinerii. Cu siguranță este o premieră pentru București să găzduiască o conferință de o asemenea anvergură, care aduce laolaltă tineri, reprezentanți ai tinerilor și ai autorităților publice de pe aproape întreg continentul european” a declarat în deschiderea Conferinței ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei (foto, dreapta).

Ne aflăm aici, la 3 luni de la intrarea în vigoare a noii Strategii a UE pentru Tineret. Sunt elemente noi de interes dar, în contextul reuniunii de astăzi, mă voi limita la a menționa introducerea noului Dialog al UE cu Tinerii, precum și integrarea în document a Obiectivelor Europene pentru Tineret. Ne propunem ca în cadrul acestei conferințe să găsim împreună acele instrumente inovatoare care să îi angajeze pe tineri într-un dialog de calitate cu autoritățile publice. În al doilea rând, în domeniul tineret, după cum bine știți deja, Președinția Română, inspirată de Obiectivele pentru tineret, a propus abordarea temei Viitorul muncii.

Sunt convins că dezbaterile conferinței din această săptămână vor avansa soluții pentru a gestiona cu succes viitorul muncii într-un context de tineret și vor demonstra că la București a avut loc o primă etapă importantă dintr-un Dialog al UE de calitate cu tinerii”, a conchis ministrul Bogdan Matei.

Conferința UE pentru Tineret este principalul eveniment de tineret al fiecărei Președinții rotative. Aceasta oferă tinerilor posibilitatea de a informa și de a influența factorii de decizie cu privire la problemele care au impact asupra vieții lor.

FOTO Conferința de tineret a Uniunii Europene

Related posts

Promovarea vehiculelor nepoluante: acord provizoriu cu Parlamentul

Alexandru Stefan

Întâlnirea dintre Ștefan-Radu Oprea și Peter Altmaier, Ministrul Federal pentru Afaceri Economice și Energie al Germaniei

Alexandru Stefan

Consiliul UE a aprobat abordarea generală parțială pe Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEG)

Alexandru Stefan