0.5 C
Bucharest
18 ianuarie 2020
Cultură Știri

Asigurarea accesului tinerilor la cultură și susținerea creativității – priorități importante ale Președinției României la Consiliul UE

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a deschis astăzi, 26 martie 2019, la Bruxelles, conferința Tinere Generații Creative, desfășurată la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Conferința a accentuat importanța încurajării creativității tinerilor la nivel european, ca premisă pentru facilitarea inserției acestora pe piața muncii, dar și pentru consolidarea incluziunii sociale, a cetățeniei active și a responsabilității civice. Din această perspectivă, asigurarea accesului la cultură, inclusiv pentru tinerii aparținând categoriilor defavorizate, reprezintă un obiectiv important în transformarea Uniunii Europene într-un spațiu al accesului egal la oportunități.

„Președinția Română a Consiliului UE și-a propus să asigure o continuitate a măsurilor de sprijin la nivel european: pe durata parcursului școlar este necesară o mai bună consolidare a sinergiei dintre educație și cultură, prin promovarea artelor și a exprimării culturale, care să dezvolte creativitatea copiilor și a tinerilor, precum și potențialul acestora de inovare. Totodată, după terminarea școlii avem nevoie de măsuri UE de consolidare a antreprenoriatului în sectoarele culturale și creative, precum și de proiecte și inițiative menite să asigure formarea aptitudinilor digitale și a gândirii critice”, a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.

Rezultatele conferinței au fundamentat setul de recomandări politice Tinere Generații Creative, ce urmează să fie adoptate cu prilejul Consiliului miniștrilor culturii din 23 mai 2019.

Related posts

Conferința „Justiția penală în spațiul cibernetic” – 26-27 februarie 2019

Alexandru Stefan

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la masa rotundă „The Europe Next Project – A New Political Ambition for Europe”

Iulian Anghel

Prim-ministrul Viorica Dăncilă prezintă prioritățile Președinției României la Consiliul UE în Comitetul European al Regiunilor

Alexandru Stefan