24.1 C
Bucharest
26 septembrie 2020
Afaceri generale Demersuri politice la nivel inalt Știri

Concluziile Consiliului European (articolul 50), 21 martie 2019

  1. Consiliul European ia act de scrisoarea prim-ministrului Theresa May din 20 martie 2019.
  2. Ca răspuns, Consiliul European aprobă Instrumentul referitor la Acordul privind retragerea și Declarația comună în completarea Declarației politice, convenite între Comisia Europeană și Guvernul Regatului Unit la Strasbourg, la 11 martie 2019.
  3. Consiliul European convine în privința unei prelungiri până la 22 mai 2019, cu condiția aprobării, săptămâna viitoare, a Acordului privind retragerea în cadrul Camerei Comunelor. Dacă Acordul privind retragerea nu va fi aprobat de Camera Comunelor săptămâna viitoare, Consiliul European convine în privința unei prelungiri până la 12 aprilie 2019 și se așteaptă ca Regatul Unit să indice, înainte de această dată, o cale de urmat care să fie supusă Consiliului European spre analiză.
  4. Consiliul European reiterează faptul că nu este posibilă o repunere în discuție a Acordului privind retragerea, care a fost convenit între Uniune și Regatul Unit în noiembrie 2018. Orice angajament, orice declarație sau orice alt act, emis(ă) în mod unilateral ar trebui să fie compatibil(ă) cu litera și spiritul Acordului privind retragerea.
  5. Consiliul European solicită continuarea eforturilor pentru asigurarea pregătirii și a contingenței la toate nivelurile pentru consecințele retragerii Regatului Unit, luând în considerare toate rezultatele posibile.
  6. Consiliul European se va implica în continuare în această chestiune.

 

Related posts

Primirea de către ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a reprezentantului UNICEF în România, Pieter Bult

Alexandru Stefan

Reuniunea informală a șefilor de stat sau de guvern, Sibiu, 09/05/2019, principalele rezultate

Alexandru Stefan

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunile Consiliului Afaceri Generale și Consiliului Afaceri Generale Art.50 ( 9 aprilie 2019, Luxemburg)

Iulian Anghel