11.2 C
Bucharest
26 martie 2023
Cultură Știri

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a deschis conferința de nivel înalt „Cetățeni mai bine informați în era digitală”

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a deschis conferința de nivel înalt Cetățeni mai bine informați în era digitalăcare a avut loc în data de 19 martie 2019, la Bruxelles, împreună cu Mariya Gabriel, Comisarul pentru Economie Digitală și Societate.

Astfel, România, președinție în exercițiu a Consiliului Uniunii Europene a contribuit la dezbaterea dedicată măsurilor luate de autoritățile nationale si institutiile europene, in vederea susținerii jurnalismului de calitate și a educației în domeniul media.

Conferința, la care au participat comisari europeni și eurodeputați, a reprezentat unul dintre cele mai importante evenimente organizate la Bruxelles, în cadrul Media Literacy Week.

„În epoca digitizării, un cetățean informat corect și complet este singurul care poate lua atitudine pertinentă și poate aduce plusvaloare. Președinția română acorda o importanță deosebită combaterii dezinformării, atât prin dosarele legislative pentru care a obținut acord politic, cât și prin seturile de Concluzii ale Consiliului, care vor include recomandări politice pentru viitoare linii de acțiune în materie”, a afirmat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.

Acesta a accentuat importanța propunerii de Directivă Dreptul de autor în Piața Unică Digitală, care va contribui la crearea unui viitor sustenabil al presei europene și le va oferi cetățenilor europeni posibilitatea de a avea acces la știri fiabile și la informații riguroase. De asemenea, prin setul de Concluzii ale Consiliului Tinere generații creative, România își propune să formeze și să consolideze competențele media ale tinerilor, deopotrivă utilizatori și generatori de conținut, cu accent pe dezvoltarea spiritului creativ al acestora, a gândirii critice și a abilității de a filtra informațiile.

„Cetățenii europeni trebuie să facă alegeri în deplină cunoștință de cauză cu privire la conținutul media pe care îl consumă, îl creează și îl promovează, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în prag de alegeri europene”, a mai arătat ministrul Breaz.

Related posts

Conferință privind cercetarea și inovarea în domeniul capabilităților pentru apărăre, la Palatul Parlamentului

Alexandru Stefan

Întânirea bilaterală dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și Jean-Baptiste Lemoyne, Secretar de Stat în Ministerul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței

Alexandru Stefan

Acte legislative adoptate de Consiliul Agricultură și Pescuit

Iulian Anghel