21 C
Bucharest
16 iunie 2019
Afaceri generale Știri

Instrumentul de asistență pentru preaderare (IPA III): Consiliul convine asupra poziției sale

UE va continua să ofere asistență pentru a pregăti partenerii pentru viitoarea aderare la Uniunea Europeană și pentru a sprijini procesul lor de aderare. Astăzi, Consiliul a convenit asupra poziției sale (abordare generală parțială) privind proiectul de regulament de instituire a Instrumentului de asistență pentru preaderare (IPA III) pentru perioada 2021-2027.

Textul convenit nu acoperă aspecte financiare și orizontale, acestea vor depinde de acordul general privind următorul cadru financiar multianual.

Asistența pentru preaderare sprijină beneficiarii în ceea ce privește adoptarea și punerea în aplicare a unor reforme politice, instituționale, sociale și economice esențiale pentru a se conforma valorilor UE și pentru a se alinia progresiv la normele, standardele și politicile UE.

Textul regulamentului se concentrează asupra următoarelor elemente-cheie:

https://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2019/03/19/instrument-for-pre-accession-assistance-ipa-iii-council-agrees-its-position/

Related posts

Următoarea reuniune a Consiliului JAI va avea loc la București, în perioada 6 – 8 februarie

Alexandru Stefan

Sosirea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la Consiliul Afaceri Generale – declarații

Alexandru Stefan

Participarea ministrului afacerilor europene, George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale – 21 mai 2019, Bruxelles

Alexandru Stefan