26.4 C
Bucharest
17 iulie 2019
Afaceri generale Galerie video

Consiliul Afaceri Generale, 19 martie, declarație de presă a ministrului afacerilor europene George Ciamba

Puncte importante de pe ordinea de zi a Consiliului
Miniștrii vor desfășura o dezbatere de orientare cu privire la cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027. Acest punct va fi abordat în cadrul unei sesiuni publice.

Tot în sesiune publică, se preconizează adoptarea de către Consiliu a poziției sale cu privire la Regulamentul de instituire a unui instrument de asistență pentru preaderare (IPA III). IPA III face parte din bugetul pe termen lung al UE și sprijină procesul de extindere, asigurând totodată caracterul complementar al acestuia cu obiectivele generale ale acțiunii externe a UE.

Consiliul va continua pregătirile pentru reuniunea Consiliului European din 21 și 22 martie, purtând discuții privind proiectul de concluzii. Acesta va face bilanțul punerii în aplicare a concluziilor precedente ale Consiliului European.

Consiliul Afaceri Generale – articolul 50

Consiliul, reunit în formatul UE27, va pregăti reuniunea Consiliului European (articolul 50). La 21 martie 2019, liderii UE27 vor discuta despre cele mai recente evoluții legate de Brexit.

În vederea pregătirii summitului, miniștrii vor desfășura un schimb de opinii privind situația actuală și subiecte legate de încheierea – la 29 martie 2019 – a perioadei de doi ani de la transmiterea de către Regatul Unit a notificării privind intenția sa de a părăsi UE.

Related posts

Consiliul Mediu – conferința de presă a ministrului Grațiela Gavrilescu

Iulian Anghel

Declarații de presă susținute de ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, la finalul reuniunii informale în domeniul politicilor pentru diaspora

Alexandru Stefan

Întrevederea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu ministrul în exercițiu pentru Europa și afaceri externe al Republicii Albania, Gent Cakaj

Iulian Anghel