21.9 C
Bucharest
4 iunie 2020
Afaceri generale Știri

Consiliul Afaceri Generale, 19 martie 2019, principalele rezultate

Miniștrii au desfășurat o dezbatere de orientare cu privire la cadrul financiar multianual (CFM) pentru perioada 2021-2027. Aceștia și-au prezentat opiniile cu privire la măsurile avute în vedere în CFM în ceea ce privește integrarea aspectelor legate de schimbările climatice și migrația.

Obiectivul comun este de a pune la dispoziția Consiliului European din iunie un proiect de cadru de negociere simplificat, în vederea ajungerii la un acord în cadrul Consiliului European din toamna anului 2019. Proiectul de cadru de negociere reunește elementele care, cel mai probabil, vor necesita orientări politice din partea liderilor UE în vederea ajungerii la o poziție a Consiliului.

De asemenea, președinția a prezentat Consiliului un raport intermediar referitor la evoluțiile din cadrul negocierilor privind propunerile sectoriale conexe CFM.

Lucrările referitoare la CFM avansează într-un ritm constant. Discuția de astăzi privind integrarea aspectelor legate de schimbările climatice și migrația a abordat unele dintre elementele-cheie ale CFM propus și va contribui la discuția liderilor din iunie. În același timp, interpretările comune la care președinția română a Consiliului UE a ajuns împreună cu actualul Parlament European privind programele sectoriale conexe CFM vor fi utilizate ulterior la pregătirea și punerea în aplicare la timp a programelor următoare.

George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene din România

Mai multe detalii: https://www.consilium.europa.eu/ro/meetings/gac/2019/03/19/

Related posts

UE își intensifică eforturile pentru a nu permite pătrunderea produselor nesigure pe piața internă

Alexandru Stefan

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, la Conferința ministerială a Uniunii pentru Mediterana (UfM) privind ocuparea forței de muncă și piața muncii, în Portugalia

Alexandru Stefan

Poliția de frontieră și garda de coastă la nivel european: Consiliul a convenit asupra poziției de negociere

Iulian Anghel