8.6 C
Bucharest
21 octombrie 2021
Afaceri generale Dosare inchise Știri

Brexit: Consiliul adoptă o serie de măsuri de contingență pentru scenariul „fără acord”

Consiliul a adoptat astăzi o serie de acte legislative, ca parte a pregătirilor sale de contingență pentru eventualitatea unui Brexit fără acord.

Obiectivul acestor acte este de a limita cele mai grave daune pe care le-ar provoca un Brexit dezordonat în anumite sectoare, în care ar duce la perturbări majore pentru cetățeni și întreprinderi. Ele vin în completarea altor măsuri, cum ar fi cele privind drepturile cetățenilor, adoptate de statele membre în cadrul pregătirilor lor pentru scenariul „fără acord”.

Aceste măsuri sunt de natură temporară, au un domeniu de aplicare limitat și sunt adoptate unilateral de către UE. Ele nu sunt în niciun fel menite să reproducă toate beneficiile apartenenței la UE sau condițiile unei eventuale perioade de tranziție, astfel cum sunt prevăzute în acordul de retragere. În unele domenii, măsurile sunt condiționate de acțiunea reciprocă din partea Regatului Unit.

https://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2019/03/19/brexit-council-adopts-a-series-of-contingency-measures-for-a-no-deal-scenario/

Related posts

Primul succes major al Președinției României la Consiliul UE în domeniul Pieței Unice Digitale

Iulian Anghel

Dreptul societăților comerciale din UE adaptat erei digitale

Iulian Anghel

Documente importante pentru crearea Spațiului European al Educației, adoptate de Consiliul Educație în mandatul Președinției române la Consiliul Uniunii Europene

Iulian Anghel