7.9 C
Bucharest
24 februarie 2020
Dosare inchise Ocuparea forței de muncă și politică socială Știri

Fondul european de ajustare la globalizare: Consiliul convine asupra poziției sale

Consiliul a convenit astăzi asupra poziției sale (abordare generală parțială) privind Fondul european de ajustare la globalizare (FEG). Fondul este conceput pentru a sprijini statele membre în care au loc evenimente majore de restructurare neprevăzute cauzate de provocările aferente globalizării. Printre aceste provocări se numără schimbările în structura comerțului mondial, litigiile comerciale, crizele financiare sau economice sau tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon.În așteptarea realizării de progrese suplimentare cu privire la următorul cadru financiar multianual (CFM), acordul de astăzi nu include aspecte bugetare sau dispoziții de natură orizontală.

FEG s-a dovedit a fi un instrument important care îi permite Uniunii să sprijine statele membre care se confruntă cu situații neprevăzute pe piața forței de muncă. Dorim ca fondul să ofere în continuare finanțare pentru îmbunătățirea competențelor și a capacității de inserție profesională a lucrătorilor din întreaga UE care și-au pierdut locul de muncă.

Marius-Constantin Budăi, ministrul muncii și justiției sociale din România

https://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2019/03/15/european-globalisation-adjustment-fund-council-agrees-its-position/

Related posts

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, s-a întâlnit, la Roma, cu ministrul pentru Regiunile din Sudul Italiei, Barbara Lezzi

Iulian Anghel

Consiliul Agricultură și Pescuit, 18/03/2019, principalele rezultate

Alexandru Stefan

Simpozionul privind Controlul Cancerului: prevenția primară și screening-ul, raportarea și monitorizarea, elemente cheie al Planului Național de Control al Cancerului – Fiecare contează!

Iulian Anghel