29.1 C
Bucharest
12 august 2022
Dosare inchise Ocuparea forței de muncă și politică socială Știri

Fondul european de ajustare la globalizare: Consiliul convine asupra poziției sale

Consiliul a convenit astăzi asupra poziției sale (abordare generală parțială) privind Fondul european de ajustare la globalizare (FEG). Fondul este conceput pentru a sprijini statele membre în care au loc evenimente majore de restructurare neprevăzute cauzate de provocările aferente globalizării. Printre aceste provocări se numără schimbările în structura comerțului mondial, litigiile comerciale, crizele financiare sau economice sau tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon.În așteptarea realizării de progrese suplimentare cu privire la următorul cadru financiar multianual (CFM), acordul de astăzi nu include aspecte bugetare sau dispoziții de natură orizontală.

FEG s-a dovedit a fi un instrument important care îi permite Uniunii să sprijine statele membre care se confruntă cu situații neprevăzute pe piața forței de muncă. Dorim ca fondul să ofere în continuare finanțare pentru îmbunătățirea competențelor și a capacității de inserție profesională a lucrătorilor din întreaga UE care și-au pierdut locul de muncă.

Marius-Constantin Budăi, ministrul muncii și justiției sociale din România

https://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2019/03/15/european-globalisation-adjustment-fund-council-agrees-its-position/

Related posts

Discursul Prim-ministrului României la sesiunea de deschidere a celui de-al VIII-lea Summit al regiunilor și orașelor

Alexandru Stefan

Ministrul Energiei a preluat Președinția Consiliului TTE în domeniul energiei

Adrian Epure

Reuniune informală a Comitetului pentru Protecție Socială, la Palatul Parlamentului, în 4 și 5 martie 2019

Iulian Anghel